Bu yılın ilk yarısında duyurduğu amiral gemisi Reno serisiyle adından söz ettirmeyi başaran Oppo, birkaç hafta önce Oppo Reno 2 serisinin ilk üyelerini duyurmuştu. Öncelikle Çin’de duyurulan bu telefonların küresel lansmanı da Londra’da gerçekleştirildi. Oppo Reno 2’yi yaklaşık iki gündür kullanıyoruz. İlk izlenimlerimizi bu yazıda aktarıyoruz. Ayrıca kutu açılış videosuna da yer veriyoruz.
Oppo Reno 2’nin kutusundan çıkanlarla başlayalım. Telefonun kutusunun şekil bakımından daha önce kutu açılış videolarını gördüğümüz OnePlus 7T Pro ve OnePlus 7T modellerininkine benzediğini görüyoruz. Bu şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa Oppo ve OnePlus aynı holdingin çatısı altında bulunuyor. Kutunun kapağını kaldırdığımızda ise öncelikle içinde garanti belgesi ve hızlı başlangıç kılavuzu bulunan bir zarf bizi karşılıyor. Daha sonra da Oppo Reno 2’yi görüyoruz.
Çinli şirketlerin telefonları genellikle ekran koruyucu film uygulanmış hâlde gelir. Reno 2 için de bu durum geçerli. Her ne kadar telefonun önü Gorilla Glass 6 camla kaplı olsa da, Oppo en baştan bu telefonun ön camını koruma altına almış. Bu filmin üzerinde ise iki gün içinde ufak tefek çizikler görmeye başladığımızı söylememiz gerekiyor. Ancak bu çizikler doğrudan telefon üzerinde oluşmadığı için sorun etmiyoruz.
Kullanıcıları memnun edecek bir başka kutu ayrıntısı da deri kılıf. Oppo Reno 2’nin şık tasarımını gölgelemek istemeyenler, bu deri kılıfla bir kez daha düşüneceklerdir. Kamera birimini açıkta bırakan ve bu açık alanı da dikişlerle işlenmiş bir sınırla belli eden deri kılıf fazlasıyla şık görünüyor.
Reno 2’nin kutusundan 20W hızlı şarj adaptörü, USB-C kablosu ve kulaklık çıkıyor. Kulaklık şekil itibarıyla Apple’ın EarPods kulaklıklarını andırıyor. 3.5mm uçlu olması da dikkate değer bir ayrıntı, Reno 2’de de 3.5mm kulaklık jakının bulunduğunu ilk bu şekilde anlıyoruz. Doğrusu artık öyle bir noktaya geldik ki, bir akıllı telefonda kulaklık jakını görmek şaşırtıcı gelmeye başladı.
Oppo Reno 2’de Android 9 Pie çalışıyor ve üstünde de ColorOS 6.1 geliyor. Kurulum işlemi hızlı şekilde tamamlanıyor. Kurulum esnasında ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izini de ekliyoruz. Parmak izi okuyucusu, şimdiye kadar gördüğümüz bu tarz donanımlar içinde en hızlısı ve rahatlarından bir tanesi. Klasik parmak izi okuyucusunu aratmıyor. Bu arada açılır selfie kamerayı da kullanabilir, ekran kilidi için yüz tanımadan yararlanabilirsiniz. Yöntem kulağa pek hoş gelmiyor, ancak ekranı açtığınız her seferde telefonun üst kısmındaki kamera mekanizmasının açılıp kapanması fazla yadırgatıcı gelmiyor.
Oppo, çentik veya delikle kesintiye uğramış ekran kullanmamak adına böyle bir mekanizmaya yer veriyor. Sonuç olarak biz kullanıcılara da zengin bir görsel deneyim kalıyor. 6.5 inç ekran için Full HD çözünürlük yeterli görünüyor. 20:9 görüntü oranıyla epey uzun ve dar bir ekran var karşımızda. AMOLED ekranın parlaklığı yüksek, görüş açıları geniş. HDR desteği de var ve YouTube’da test ettiğimiz birkaç video gerçekten etkileyici sonuçlar verdi.
Snapdragon 730 işlemci ilk izlenimlerimize göre iyi bir performans sunuyor. 8 GB RAM’in yardımıyla çoklu görev performansı da iyi seviyede. 256 GB dahili hafıza herhangi bir karta ihtiyaç bırakmayacaktır.
Reno 2’de 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil VOOC 3.0 adlı, Oppo’nun hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Kutudan çıkan şarj adaptörüyle bir saati biraz geçen sürede telefonu yüzde 10 seviyesinden tamamen şarj etmek mümkün oldu. Salı sabahı saat 8.30’da yüzde 100 dolu şekilde kullanmaya başladığımız telefonun şarjı akşam saat 23.00 olduığunda yüzde 73 seviyesindeydi. Bu zaman zarfında Reno 2’yi çok aktif biçimde kullanmadık, ancak sosyal medyayı kontrol, web’de gezinme, birkaç fotoğraf çekme gibi işleri gerçekleştirdik. Görünüşe göre, bu telefon normal yoğunluklu bir kullanımda iki güne ulaşır.
Kamera tarafını sona bıraktık. Arkada yer alan dört kamera içinde ana sensör 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. Buna 13 megapiksel telefoto, 8 megapiksel ultra geniş açı ve 2 megapiksel mono lens eşlik ediyor. Oppo Reno 2 ile çektiğimiz ilk fotoğraflar gece vakti çektiğimiz fotoğraflar oldu ve bunlar da genel olarak başarılı görünüyor. Çekilen kareyi daha da aydınlık ve net hâle getirme konusunda telefon iyi iş yapıyor gibi görünüyor. Gece modu bu telefonda da mevcut ve fena bulmadığımızı söylemeliyiz. Kamera uygulaması da kullanışlı. Portre, Fotoğraf ve Video modları ön planda, ancak diğer çekim modlarına da hamburger menü aracılığıyla hızlı şekilde ulaşmak mümkün oluyor.
Oppo Reno 2 ile geçen iki günün kısa özeti bu şekilde. Çok yakında yayınlayacağımız Oppo Reno 2 incelemesinde bu telefonla ilgili daha fazla ayrıntıyı aktaracağız. Eğer bu Android telefonla ilgili sorularınız varsa, aşağıdaki yorum bölümü üzerinden iletebilirsiniz.