Teknoloji

Oppo Find X8 sızıntısı ekran ve kamera özelliklerine ışık tutuyor

oppo find x7 x8

Oppo Find X8 önümüzdeki dönem tanıtılması beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımı, Find X8 hakkında yeni detayları gözler önüne seriyor.

Bu paylaşıma göre, akıllı telefon 6.5 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü OLED ekranla gelecek. Ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Oppo’nun Find X7’deki kavisli panelin aksine düz bir paneli tercih edebileceği belirtiliyor.

Find X8 sızıntısı bir taraftan da telefonun piliyle ilgili detaylara ışık tutuyor. Silikon pil sayesinde daha büyük kapasitenin mümkün olduğu belirtilirken, kapasite konusunda kesin bir sayı verilmiyor ve kapasitenin 5100 ila 5500 mAh arasında olacağı söyleniyor.

Telefonda 3x periskop telefoto kameranın da olduğu ve kamera sisteminin Hasselblad tarafından geliştirildiği belirtiliyor. Ana kamerada 1/1.4 inçlik 50 megapiksel Sony sensörün tercih edileceği söyleniyor. Oppo’nun yeni görüntü işleme algoritmasıyla kamera performansını iyileştireceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Find X8’in kalbinde MediaTek Dimensity 9400 işlemcinin olacağı iddia edilmişti. Henüz resmiyet kazanmayan Dimensity 9400’de ana çekirdek görevini 3.4 GHz’lık Cortex-X5’in üstleneceği ve sistemi üç adet Cortex-X4 ile dört adet Cortex-A7’nin tamamlayacağı belirtiliyor.

Oppo Find X8 ne zaman tanıtılacak?

Oppo’nun Find X8 serisinde üç modele yer vereceği söyleniyor. Find X7 serisinde kullanıcıların karşısına iki model çıkmıştı. Find X8 ve Find X8 Pro’nun ekim ayında tanıtılması, Find X8 Ultra’nın ise 2025’in ilk çeyreğinde gözler önüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER