Teknoloji

Oppo Find X8 Dynamic Island benzeri özellikle görüntülendi

oppo find x8

Oppo Find X8 ekim ayında resmen gözler önüne çıkacak. Bugün ise bazı sızdırılmış görüntüler, çalışan bir prototipi gözler önüne seriyor.

Görüntülerde, cihazın sokaklarda tespit edilmemesi için özel olarak tasarlanmış, büyük bir kılıfla kaplandığı dikkat çekiyor. Bu, Oppo Find X8’in henüz piyasaya çıkmamış bir akıllı telefon olduğunu gizlemeyi amaçlıyor. Ancak sızıntılardan biri, Oppo’nun Apple’ın “Dynamic Island” (Dinamik Ada) özelliğine benzer bir çözümü cihazında nasıl entegre ettiğini gösteriyor.

Find X8’in yalnızca bu özellikle sınırlı kalmayıp, iPhone 16 serisinde bulunan Kamera Kontrol özelliğini de “ödünç alacağı” söylentiler arasında yer alıyor. Daha önceki sızıntılara göre cihaz, 6.5 ila 6.7 inç arasında bir düz ekrana sahip olacak ve 1256 x 2760 çözünürlük sunacak. Gücünü MediaTek Dimensity 9400 işlemcisinden alması beklenen telefon, performans anlamında oldukça iddialı görünüyor.

Oppo Find X8 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Kamera tarafında ise Find X8’in, 50 MP ana kamera, 50 MP ultra geniş açı ve 3x periskop zoom özellikli bir kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Renk seçenekleri olarak siyah, beyaz, mavi ve pembe alternatifleri sunulacak. Ayrıca, 5600 mAh kapasiteli bir pil ile gelmesi ve 100W kablolu hızlı şarj desteği sunması bekleniyor.

Bu sızıntılar Oppo’nun en yeni amiral gemisi Find X8 hakkında daha fazla heyecan yaratırken, resmi tanıtımına kadar bu bilgilerin doğrulanmasını beklemekte fayda var. Yine de sızıntılar, cihazın Apple’ın başarılı özelliklerini nasıl kendi yorumlarıyla sunacağının sinyalini veriyor.