Teknoloji

Oppo Find X8 serisinin ve diğer yeni ürünlerinin tasarımlarını doğruladı

oppo find x8

Oppo, 24 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte Find X8 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak büyük bir sızıntı sayesinde telefonların tasarımı zaten ortaya çıkmıştı. Şirket, bu gizemi ortadan kaldırarak, cihazları resmi çevrimiçi mağazasında sergiledi ve önceki gün paylaşılan basın görsellerini doğruladı.

Find X8, Find X8 Pro, Pad 3 Pro ve Enco X3 modelleri Oppo’nun Çin’deki mağazasında listelendi. Ayrıca, yeni bir Kutup Grisi kayış ile geleceği belirtilen Watch X de tanıtımda yer alacak.

Oppo’nun Find X8 modeli, düz bir ön yüzeye, arka kapak ve çerçeveye sahip olacak. Find X8 Pro ise dört tarafı kavisli bir ekranla birlikte ergonomik olarak tasarlanmış bir çerçeve sunacak. Oppo’nun kıdemli başkan yardımcısı Pete Lau, her iki cihazın da büyük kamera modüllerine rağmen dengeli bir ağırlık dağılımına sahip olduğunu belirtti.

Donanım açısından bakıldığında, Find X8’in 6,59 inçlik bir ekrana, 193 gram ağırlığa ve 7,84 mm kalınlığında bir profile sahip olacağı biliniyor. Pro modeli ise 6,78 inçlik bir ekran, 215 gram ağırlık ve 8,24 mm kalınlık sunacak. Bu farklılıklar, Pro modelinin daha büyük ve daha donanımlı olduğunu gösteriyor.

Oppo Find X8 serisiyle birlikte başka ürünleri de tanıtacak

Diğer ürünlere bakıldığında, Oppo Enco X3, tasarım açısından OnePlus Buds Pro 3 ile aynı olacak. Ayrıca, Pad 3 Pro’nun Çin pazarında dört farklı bellek kombinasyonu ile satışa sunulacağı duyuruldu: 8 GB RAM ve 256 GB depolama, 12 GB RAM ve 256 GB depolama, 16 GB RAM ve 512 GB depolama ile en üst modelde 16 GB RAM ve 1 TB depolama seçeneği bulunacak.

Oppo’nun bu yeni serisi, özellikle kamera ve ekran teknolojilerindeki yeniliklerle dikkat çekecek gibi görünüyor. Find X8 Pro’nun kavisli ekranı ve daha büyük yapısıyla kullanıcı deneyimini geliştirmesi bekleniyor. Enco X3 kulaklıkların ise ses kalitesi ve batarya ömrü açısından yenilikler sunması muhtemel.

Özellikle Çin pazarına yönelik olarak tanıtılacak olan Pad 3 Pro, güçlü donanım seçenekleri ile tablet pazarında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Watch X’in ise yeni kayış seçenekleriyle modaya uygun bir akıllı saat deneyimi sunması bekleniyor. Oppo, yeni cihazlarıyla pazarda geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçlıyor.