Teknoloji

Oppo Find X8 serisi 24 Ekim’de tanıtılacak

oppo find x8

Oppo, amiral gemisi Find X8 serisini 24 Ekim’de Çin’de tanıtacağını resmi olarak duyurdu. Şirket, bu serinin, TSMC’nin ikinci nesil 3nm işlem teknolojisini kullanan yeni Dimensity 9400 yonga seti ile güçlendirileceğini de doğruladı.

Find X8 serisi, Oppo Find X8, Find X8 Pro ve Find X8 Pro Uydu İletişim Versiyonu gibi birden fazla modeli içerecek. Ayrıca seride yer alacak Find X8 Ultra modelinin Snapdragon 8 Elite yonga seti ile geleceği ve Ocak 2025’te piyasaya sürülmesinin beklendiği de sızan bilgiler arasında.

Sızdırılan görsellere göre, Find X8 serisi, arka kısımda yuvarlak bir kamera modülü tasarımını sürdürecek. Pro modelin, çift periskop telefoto kameralarla donatılmış bir dörtlü kamera kurulumuna sahip olması beklenirken, standart modelin ise tek periskop lens içeren üçlü bir kamera düzenine sahip olacağı öne sürülüyor. Ayrıca seride iPhone 16 serisine benzer bir Kamera Kontrol düğmesinin de yer alması bekleniyor.

oppo find x8

Oppo Find X8 serisi yüksek performans sunacak

Find X8 serisinin ön tarafında mikro-dört kenarlı kavisli OLED ekran bulunacak. Tüm modellerin 50W manyetik kablosuz şarj desteği sunacağı ve Android 15 tabanlı ColorOS 15 ile çalışacağı doğrulandı. Reno 12 serisinde olduğu gibi, Find X8 modelleri de BeaconLink adı verilen çevrim dışı iletişim özelliğini destekleyecek.

Dimensity 9400 işlemcisi, 3.62GHz hızında çalışan yüksek performanslı Cortex-X925 çekirdeği, üç Cortex-X4 çekirdeği ve dört Cortex-A720 çekirdeğini içeren ikinci nesil bir büyük çekirdek mimarisine sahip olacak. Bu yapı, önceki nesile göre tek çekirdek performansında %35, çoklu çekirdek performansında ise %28’lik bir artış sağlayacak.

Ek olarak, işlemci iki katına çıkarılan önbellek kapasitesiyle PC düzeyinde Armv9 mimarisini benimsiyor ve 10.7Gbps hızında LPDDR5X belleği destekleyen ilk işlemci olma özelliğini taşıyor. Bu gelişmeler, performans benzerken güç tüketiminde %40 oranında bir azalma sağlayarak, kullanıcılara yüksek performansın yanı sıra uzun pil ömrü sunuyor. Dimensity 9400 ile donatılan Find X8 Pro Uydu İletişim Versiyonu, AnTuTu testlerinde 2.880.0558 gibi etkileyici bir skorla dikkat çekti.

Find X8 serisinin küresel lansmanının da yakın olduğu tahmin ediliyor. Zira, Find X8 ve X8 Pro modelleri, Hindistan, Endonezya ve Tayland gibi ülkelerde de sertifikalandırıldı.