Teknoloji

Oppo Find X8 Pro, Dimensity 9400 ile AnTuTu 10’da zirveye çıktı

oppo find x8 pro

Oppo’nun yakında çıkacak olan amiral gemisi Find X8 Pro, AnTuTu’nun yeni yayımlanan testlerinde gövde gösterisi yaptı. Oppo Find X8 Pro, henüz duyurulmamış Dimensity 9400 yonga seti ile çalışıyor. Bu sızıntı, işlemcinin CPU performansını gözler önüne seren Geekbench sonuçlarının hemen ardından geldi.

AnTuTu 10 testlerinde elde edilen 2.880.558 puan, şu anda veritabanındaki tüm yonga setlerinin üzerinde yer alıyor. Snapdragon 8 Gen 3 ve hatta Apple’ın M4 çipsetlerinden daha yüksek bir skor elde edilse de AnTuTu, platformlar arası karşılaştırmaları tavsiye etmiyor.

Her ne kadar bu etkileyici sonuçlar dikkat çekse de Snapdragon 8 Gen 4 için daha önce ortaya çıkan testler, Dimensity 9400’ün piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra tahtını kaybedebileceğini gösteriyor. Ancak Dimensity 9400’ün sızdırılan teknik özellikleri oldukça güçlü. Yonga seti, 3.4 GHz hızında çalışan 1 adet Cortex-X5 çekirdeği, 3.3 GHz hızında çalışan 3 adet Cortex-X4 çekirdeği ve 2.4 GHz’de çalışan 4 adet Cortex-A720 çekirdeğinden oluşan bir yapı ile geliyor. Dimensity 9400’ün TSMC’nin ikinci nesil 3nm N3E üretim sürecine dayandığı belirtiliyor.

Oppo Find X8 Pro, Dimensity 9400 lansmanının hemen ardından tanıtılabilir

Dimensity 9400, ekim ayının başında tanıtılacak ve bu lansmanın hemen ardından Oppo Find X8 serisinin piyasaya çıkması bekleniyor. Teknoloji dünyasında bu iki önemli gelişmenin büyük yankı uyandıracağı tahmin ediliyor.

Find X8 Pro’nun piyasaya çıkışı, Oppo’nun yeni amiral gemisi serisinde Dimensity 9400’ün yanı sıra başka hangi donanımların kullanılacağı konusunda da merak uyandırıyor. Şu ana kadar elde edilen bilgiler, Oppo’nun güçlü bir performans vadettiğini ortaya koysa da rakip yonga setlerinin performans sonuçlarıyla rekabetin hız kazanacağı görülüyor.