Teknoloji

Oppo Find X8’in kutusu lansman öncesinde ortaya çıktı

oppo find x8

Oppo, minimalist tasarım felsefesini Find X8 modelinde de sürdürüyor. Cihazın ambalajı, Zhou Yibao tarafından sızdırıldı ve genel olarak gri ve beyaz renklerin hakim olduğu şık bir kapak-tabana sahip tasarımıyla dikkat çekti. Kutunun içinde, telefon kılıfı, SuperVOOC şarj cihazı ve veri kablosu gibi standart aksesuarlar yer alırken, telefonun kendisi henüz görünmedi.

Kutunun sol üst köşesinde “Oppo Find X8” yazısı, sol alt köşede büyük bir “8” rakamı yer alırken, alt kısımda ise Hasselblad logosu dikkat çekiyor.

Cihazın ön tasarımı daha önce sızdırılmıştı. Find X8, iPhone’lara oldukça benzeyen ultra ince ve simetrik çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, selefi Find X7’ye göre daha ince ve hafif olduğu belirtiliyor.

Find X8’in premium bir metal çerçeveye ve cam arka yüzeye sahip olacağı, ayrıca IP68/69 derecesiyle suya ve toza karşı dayanıklılık sunacağı ifade ediliyor. Cihazın kalınlığı 7 mm, ağırlığı ise 190 gram olarak belirtilirken, Siyah, Mavi, Beyaz ve yeni Pembe renk seçenekleriyle satışa sunulması bekleniyor.

Sızdırılan bilgilere göre, Find X8’de 1.5K çözünürlük sunan 6.5 inçlik BOE ekran bulunacak ve bu ekran ultra ince, eşit boyutlarda çerçevelere sahip olacak. Güvenli erişim için ekran içine entegre edilmiş optik parmak izi sensörü de cihazda yer alacak. Telefonun MediaTek Dimensity 9400 yonga seti tarafından desteklenmesi ve 80W kablolu, 50W manyetik kablosuz şarjı destekleyen 5.700 mAh batarya ile geleceği belirtiliyor.

Fotoğrafçılık meraklıları için, Find X8’in üçlü kamera kurulumu ile geleceği ve bu kurulumda 50MP çözünürlüğe sahip Sony LYT-600 periskop telefoto lensin bulunduğu, ancak makro desteğinin olmadığı ifade ediliyor. Cihaz Android 15 işletim sistemi üzerinde çalışan ColorOS 15 arayüzünü kullanacak ve sanal basınç algılayıcı düğme ile uyarı kaydırıcısı gibi yenilikleri sunacak.

Oppo Find X8 21 Ekim’de tanıtılabilir

Şirket, ayrıca 5000 mAh kapasiteli manyetik bir powerbank, 50W manyetik şarj cihazı ve ince manyetik kılıf gibi aksesuarları da tanıtmayı planlıyor. X8 Pro modeli ise uydu iletişimi desteği sunacak bir versiyonla gelecek.

Find X8 serisinin, Oppo’nun 17 Ekim’de düzenleyeceği Geliştirici Konferansı’nın ardından 21 Ekim’de tanıtılması bekleniyor.