Teknoloji

Oppo Find X8 IP69 dayanıklılık sertifikası ve kablosuz şarjla geliyor

oppo find x8

Çin merkezli teknoloji devi Oppo, ekim ayında yeni amiral gemisi telefonlarını tanıtacak markalar arasında yer alıyor. Şirketin Dimensity 9400 çipine sahip yeni Oppo Find X8 ve Find X8 Pro modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Son olarak da ünlü duyumcu Digital Chat Station, Weibo üzerinden Find X8’in bazı önemli özelliklerini paylaştı.

Önceki haberler, Find X8’in Pro versiyonuna göre daha küçük bir cihaz olacağını öne sürmüştü. Ayrıca, bu modelin üçlü kamera kurulumuna sahip olacağı, Pro modelinde ise çift periskop telefoto kameraya sahip dört kameralı bir sistem bulunacağı belirtiliyor. En yeni sızıntıda Digital Chat Station, Find X8’in IP68/69 sertifikalı toz ve suya dayanıklı bir kasaya sahip olacağını duyurdu.

Digital Chat Station ayrıca, Find X8’in kablosuz şarj desteği sunacağını belirtti. Hatırlanacak olursa, Ocak 2024’te Çin’de tanıtılan Find X7, IP65 sertifikasına sahipti ancak kablosuz şarj desteği bulunmuyordu. Digital Chat Station, Weibo’daki yorumlar kısmında ayrıca Find X8’in sanal katı hal tuşları ve mıknatıslı aksesuar ekosistemine sahip olacağını da ekledi.

Oppo Find X8 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Digital Chat Station’ın daha önceki sızıntılarına göre, Oppo Find X8, 6.5 inç veya 6.6 inç boyutlarında düz bir OLED panelle gelecek. Ekranın 1.5K çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızını desteklemesi bekleniyor. Ayrıca optik tip bir parmak izi sensörüne sahip olacağı öne sürülüyor.

Arka kamera kurulumunun ise 50 megapiksel OIS destekli bir ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açı lens ve 3x optik zoom sunan bir periskop telefoto kamerayı içermesi bekleniyor. Find X8’in Android 15 tabanlı ColorOS 15 ile kutudan çıkması, 5600 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olması ve 80W ya da 100W hızlı şarj desteği sunması öngörülüyor. Cihazın siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.