Teknoloji

Oppo Find X8’in Hızlı Çekim butonunun özellikleri videoda anlatıldı

oppo find x8

Oppo, Find X8 serisini yan tarafında yer alan fiziksel bir kamera tuşuyla tanıtacak. Hızlı Çekim çözümü, dokunmatik bir yüzeye sahip olacak ve bu yeni özellik hakkında hafta sonu paylaşılan bir videoda detaylı bilgiler verildi.

Oppo’nun Find serisi ürün müdürü tarafından yapılan açıklamada, bu yeni tuşun kamerayı başlatmak için iki kez dokunulabileceği belirtildi. Tek uzun bir basışla fotoğraf çekilebiliyor, ancak en dikkat çekici özellik ise yanlamasına kaydırma hareketiyle kameranın yakınlaştırılabilmesi.

Oppo Find X8 IP68 sertifikasıyla geldi

Bu fiziksel tuşun arkasındaki temel neden, ekranın her zaman dokunulabilir olmaması. Örneğin, telefon su altında kullanıldığında ekran tepki vermeyebiliyor. Bu nedenle Oppo’nun yeni Find X8 modeli, IP68 sertifikasına sahip olacak ve suya karşı dayanıklılık sunacak. Ayrıca bu butonun hem yatay hem de dikey modda rahatlıkla kullanılabileceği belirtiliyor.

Oppo, Find X8 ile birlikte kamera tuşunu geri getirirken, Find X7 Ultra’da da benzer bir özelliğin zaten mevcut olduğunu belirtmek gerek. ColorOS 14 ile birlikte gelen Find X7 Ultra’da herhangi bir ses tuşuna iki kez dokunulduğunda kamera açılıyor ve tuşlara basılarak yakınlaştırma yapılabiliyor. Ancak bu yakınlaştırma işlemi, yeni modeldeki gibi kaydırma hareketi kadar pürüzsüz değil.