Teknoloji

Oppo Find N5, ince tasarımı ve sızdırılan özellikleriyle dikkat çekiyor

oppo find n3 n5

Oppo‘nun bir sonraki kitap tarzı katlanabilir telefonu yakında tanıtılacak. Çinli duyumcu Digital Chat Station’ın paylaştığı ve kısa süre sonra silinen bir gönderiye göre, bu yeni model “Oppo Find N5” olarak adlandırılacak ve geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Find N3’ün halefi olacak.

Şirketin “4” rakamını atlamasının sebebi büyük olasılıkla Çin kültüründe yaygın olan tetrafobi (4 rakamından korku). Find N5, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi ile güçlendirilecek. Cihazda “2K+” çözünürlüğe sahip iç katlanabilir ekran, Sony sensörü kullanan 50 MP ana kamera, periskop telefoto kamera ve dairesel bir kamera adası bulunacak.

Telefonun kalınlığı 9 mm’nin hemen üzerinde olacak, bu da onu dünyanın en ince katlanabilir telefonu unvanına sahip olan Honor Magic V3’e oldukça yaklaştırıyor. Find N5, bu unvanı alıp alamayacağı henüz belli olmasa da, katlanabilir bir telefon için 10 mm’den daha ince bir yapıya sahip olması oldukça etkileyici.

Oppo Find N5 yılın 2025’in ilk çeyreğinde çıkacak

Find N5’in, suya dayanıklılık konusunda da iyileştirmelerle gelmesi bekleniyor. Önceki model olan Find N3 yalnızca IPX4 sertifikasına sahipti ve sadece sıçramalara karşı dayanıklıydı. Yeni modelde ise daha gelişmiş bir suya dayanıklılık sunulacağı iddia ediliyor. Ayrıca, cihazın üç aşamalı bir bildirim kızağına sahip olacağı belirtiliyor.

Find N5’in, 2025’in ocak ve mart ayları arasında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak bu modelin yalnızca Çin pazarına özel olacağı, uluslararası pazarda ise OnePlus Open 2 adıyla yeniden markalanarak satışa sunulacağı öne sürülüyor. Bu durumda, yukarıdaki tüm teknik özellikler OnePlus Open 2 modeli için de geçerli olacak.