Teknoloji

Oppo’nun yeni kablosuz kulaklığının tasarımı ve özellikleri resmi duyurudan önce ortaya çıktı

oneplus buds pro 3 oppo enco x3

Oppo’nun ekim ayında düzenleyeceği etkinlikle Find X8 ve Find X8 Pro akıllı telefonlarını tanıtması bekleniyor. Ancak bu etkinlikte başka ürünlerin duyurulma ihtimali de çok yüksek görünüyor. Oppo Enco X3 kablosuz kulaklık da bu ürünler arasında sayılıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımı da Enco X3’ün özelliklerini şimdiden görmeyi sağlıyor.

Söz konusu paylaşıma göre; Enco X3, 11 mm bas sürücüsü ile 6 mm tweeter’ı birleştiren çift dinamik sürücü kurulumuna sahip olacak. Kulaklık, ileri düzey ses işleme desteğini getiren Hengxuan BES2700 çipleriyle gelecek. Ayrıca kulaklıkta özel çift DAC’ler yer alıyor ve bu da ses kalitesini daha da artırıyor.

Aramalar sırasında net ses iletimi için Enco X3, VPU kemik iletim sensörüyle birleştirilmiş üç mikrofonlu bir kuruluma sahip. Kulaklık, ayrıca 1Mbps hızında yüksek hızlı veri iletimini ve 192kHz/24bit’te kayıpsız sesin kablosuz iletimini destekleyerek birinci sınıf bir dinleme deneyimi sağlıyor.

Oppo Enco X3, OnePlus Buds Pro 3 ile aynı görünecek

Enco X3, toza ve suya karşı IP55 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Kulaklık, yüksek çözünürlüklü kablosuz ses için Bluetooth 5.4 teknolojisinin yanı sıra LHDC 5.0’ı da destekleyecek. Enco X3, gövdelerdeki kayan dokunmatik kontrolleri destekleyecek. Tasarıma gelince, yakın zamanda küresel pazarda piyasaya sürülen OnePlus Buds Pro 3 ile aynı görünecek.

Oppo Enco X3’ün her bir kulaklık topuzu 58 mAh kapasiteli pille gelecek. Şarj kutusunun pil kapasitesi ise 566 mAh. Bu kombinasyon, hem 10W kablolu şarj hem de kablosuz şarj seçeneklerinin sağladığı ek rahatlıkla birlikte daha uzun kullanım süresi sunacak.