İncelemelerManşetler

Oppo Enco W51 İncelemesi

oppo enco w51 inceleme

Tam kablosuz kulaklıklar 2020 yılı ile birlikte hayatımıza iyice yerleşti. Bu ürünler sadece üst segmente has ürünler olmaktan çıktı, piyasada daha uygun fiyatlı ve gürültü engelleme gibi artık giderek daha fazla ilgi gören özellikleri de barındıran seçenekler görüyoruz. Oppo Enco W51 de, 2020 yılının ortalarına doğru akıllı telefonlarının dışında akıllı saat ve kulaklık gibi aksesuarlarını da Türkiye’ye getirmeye başlayan Oppo’nun, kendi ürün yelpazesi içindeki üst sınıf ürünlerden bir tanesi. Tüketicilere 700-1000 TL arasında değişen fiyatlardan sunulan; rahat kullanım, aktif gürültü engelleme gibi özellikler sunan bu kulaklıklar ile ilgili detaylar Oppo Enco W51 inceleme yazısında yer alıyor.

oppo enco w51 satın alOPPO ENCO W51 SATIN ALIN

(Fiyatlar yayın tarihinde verilmiştir, değişiklik gösterebilir.)

Oppo Enco W51 inceleme: Tasarım ve Kullanım

Oppo Enco W51’in temel malzemesi plastik. Hem kulaklıklar hem de kasa bu malzemeden yapılmış. Parlak, cilalanmış yüzeyiyle kesinlikle çok sıradan görünmüyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Siyah renkli seçenekte kulaklıkların dışa bakan yüzünde sarı renkli kaplama var. Beyaz ise sadece tek bir renkle geliyor. Kulaklıkların ucunda silikon uçlar var. Böylelikle takıldığında kulak kanalını tamamen kapatıyor. Sap kısımları çok uzun tutulmamış. 45 derecelik açısıyla kulağınıza takıldığı zaman iyi şekilde oturması ve yerinden oynamaması amaçlanmış.

oppo enco w51 inceleme

Kulaklıkların içe bakan kısımlarına sensör yerleştirilmiş. Dışta da iki adet mikrofon görüyoruz. Bunlardan biri kulaklığın dış tarafında, diğeri de sapın ucunda yer alıyor. Öte yandan sap kısımları dokunmaya karşı duyarlı yapılmış. Bu sayede çeşitli kontrolleri buraya tıklatarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Enco W51’in bu ince düşünülmüş tasarımı kulaklıkların kulaklara rahat şekilde oturmasına önemli derecede katkıda bulunuyor. Her bir tekin kulaklarımıza rahatlıkla oturduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir şekilde oynama hissetmedik. Üstelik sap kısımları da kulaklıkların yerinde çıkmamasına, sağlam şekilde oturmasına önemli derecede katkıda bulunuyor. Kulaklıkların ucunda takılı biçimde gelen silikon uçlar bizim için uygundu, ancak arzu ederseniz kutudaki diğer seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Segmentindeki diğer çoğu ürünün aksine, W51 suya ve toza dayanıklı bir ürün ve bu durum da IP54 sertifikasıyla belgeleniyor. Böylelikle terli antrenmanlarda veya sağanak yağış altında kaldığınızda kulaklıklara su kaçacağından hiçbir şekilde endişelenmenize gerek olmayacaktır.

Şarj kutusuna gelirsek, kare şekilli ve kenarları da kavisli bir kutu karşımızda. Bunun dışı parlak ve pürüzsüz bir kaplamaya sahip. Bir istiridye kabuğu gibi ortasından yukarı doğru açılıyor ve kulaklıklar ortaya çıkıyor. Kulaklıklar boyutlarına uygun şekilde açılmış yuvalara yatay biçimde yerleştirilmiş ve her biri yerinden kolaylıkla çıkarılabiliyor. Bu ikisinin ortasında bir fiziksel tuş ve şarj durum gösterge lambası bulunuyor. Arkada ise USB-C portu ve kasanın şarj durumunu gösteren ikinci bir şarj durum lambası yer alıyor. Bu arada şarj demişken, kutunun Qi kablosuz şarj desteğine sahip olduğunu belirtelim.

Sonuç olarak Oppo Enco W51 hem kulaklık hem de kutu tasarımıyla kullanıcılara rahat kullanım sunan bir ürün. Kulaklıklar kulağa genellikle rahat şekilde oturacak, fazla oynama yapmayacaktır. Kulaklıkları kutuya yerleştirmek ve kutudan çıkarmak da zor değil. Beyaz rengi sıradan bulanlar için siyah renk daha ilgi çekici bir seçim olarak değerlendirilebilir.

Oppo Enco W51 inceleme: Özellikler ve Ses

Enco W51’in öne çıkan özellikleri arasında gürültü engelleme var. Aktif gürültü engellemeyi 700-900 TL fiyat seviyesinde sunmasıyla bu kulaklık segmenti içinde ayrı bir yere sahip. Her bir kulaklık tekinde yer alan iki geri besleme ve bir ileriye bakan mikrofon sayesinde ortamdaki ses analiz ediliyor ve Oppo’nun belirttiğine göre 35 dB’ye kadar gürültü bastırma imkanı sunuluyor. Aktif gürültü engellemenin bu fiyattaki bir kulaklık için iyi şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Dışarıdaki trafik gürültüsü, ortamdaki havalandırma sesi veya uçak ya da trendeki motor sesi gibi düşük seviyede ve frekansa sahip olan, aynı zamanda sürekli sesleri bastırmakta Enco W51 başarılı oluyor. Gürültü bastırmanın etkisi kulaklıklarınızın kulağa tam olarak oturmasına ve dinlediğiniz içeriğin ses şiddetine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Belirtmek gerekir ki, gürültü engelleme sadece belirli bir şiddetin altındaki sesleri filtreliyor. Ortamda bulunan kişilerin konuşmalarını veya yüksek şiddetteki sesleri gürültü engelleme açık olsa bile duymaya devam edebilirsiniz.

Her kulaklıkta görmeye alıştığımız dokunmatik kontroller Enco W51’de de mevcut. Ancak kontrollerin kapsamı çok geniş sayılmaz. Sol kulaklığa çift tıklatmak gürültü engellemeyi açarken sağ kulaklığa çift tıklatmak da çalan parçayı değiştiriyor. Her iki kulaklık tekine de üç kez tıklattığınızda Google Asistan etkinleştiriliyor. Bir önceki çalan parçaya geri gitme, ses seviyesini değiştirme veya çalan parçayı duraklatma gibi işlevler sunulmuyor. Neyse ki, giyme algılama özelliği var, bu sayede herhangi bir teki kulağınızdan çıkardığınızda çalan parça duruyor.

Eğer bir Oppo telefonu kullanıyorsanız, dokunmatik hareketleri özelleştirebilirsiniz. HeyMelody gibi uygulamalar da diğer Android telefonlarında kulaklıkların kontrollerini yapmak için kullanılabiliyor. AAC ve SBC gibi kodlayıcılar desteklenirken Qualcomm AptX desteği ise bulunmuyor.

Kulaklıklardan sadece bir tanesini takıp müzik dinlemek veya telefon görüşmeleri gerçekleştirmek de imkan dahilinde bulunuyor. Özellikle gün boyunca toplantıda olanlar bu şekilde bir kulaklığı kullanıp diğerini şarj ederek bir iş günü çıkarabilirler. Ses kalitesi oldukça iyi, karşı taraftakilerin sesini rahat bir şekilde duyabileceğiniz gibi sizin sesiniz de karşıya yeteri kadar yüksek sesle ve anlaşılır biçimde iletilecektir. Dışarıdaki görüşmelerde de gösterilen performans iyi, ancak biraz daha yüksek sesle konuşmanız iyi olabilir.

Enco W51’in ses performansı da sahiplerinin hoşuna gidecektir. 7mm sürücüler genel olarak iyi bir grafik sergiliyor. Tüm frekansların genelinde dengeli bir dağılım yapılmışken müzik dinlerken enstrümanların sesini de ortaya çıkarma konusunda W51 başarı gösteriyor. Baslar da genel olarak hissedilir ve rahatsız etmeyecek seviyede bulunuyor. Ses çıkış şiddeti de yeterli. Özel bir uygulama olmadığı için, kulaklığın ses ayarlarını özel olarak yapacağınız bir ekolayzır bulunmuyor. Ancak telefonla kullanırken telefonun kendi ekolayzır ayarlarından yararlanabilirsiniz.

Sonuç olarak ses kalitesi ortalamanın üzerinde. Basları sevenler için tatmin edici bir müzik deneyimi sunuluyor. Tizlerde de aşırıya kaçma ve patlama durumu söz konusu değil. Genel olarak berrak ve net sesler sunuluyor. Ses kalitesi ve sunduğu deneyim çoğu Enco W51 kullanıcısı için yeterli olacaktır.

Oppo Enco W51 inceleme: Pil

Enco W51’in pil kapasitesi birçok kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede satılır. Kulaklıklar tek bir şarjla 3 saatin biraz üstünde bir kullanım sağlıyor. Bu da uzun toplantılar, tam uzunlukta bir filmi izleme ya da yaklaşık 1-2 saat süren antrenmanlar için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Kulaklıkların şarj kutusu içinde hızlı şekilde şarj edildiğini görüyoruz. Şarj kutusunun USB-C portu üzerinden şarjı da yaklaşık bir saat gibi bir sürede tamamlanıyor. Kablosuz şarj ise biraz daha uzun sürüyor.

Oppo Enco W51 inceleme: Sonuç

Eğer bütçenizi düşünüyorsanız, ancak gürültü engelleme gibi bir özelliği de istiyorsanız, 1000 TL’nin altındaki fiyatıyla Oppo Enco W51 bütçe dostu bir seçim olarak nitelendirilebilir. Aktif gürültü engelleme performansı tatmin edici seviyede bulunuyor. Çok güçlü olmasa da, verimli şekilde çalışıyor ve işini de taahhüt ettiği gibi gerçekleştiriyor.

Rahatlık ve kullanım kolaylığı açısından da Enco W51’i iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Tasarımıyla kulaklara rahat oturuyor, ayrıca kutu içine yerleşimi ve kutudan kolaylıkla alınması da W51’in artıları arasında yer alıyor. Ses kalitesi de iyi seviyede bulunuyor. Müzik ve podcast dinlerken, video izlerken bu kulaklık sizin için tatmin edici olacaktır. Sıklıkla telefon görüşmeleri yapıyorsanız, o hâlde Oppo’nun tam kablosuz kulaklığı da sizin için iyi bir seçim olacaktır.

Daha yüksek fiyatlı kablosuz kulaklıkların daha uzun pil ömrünü sunduğunu görüyoruz. Ancak Enco W51’in de ortalamalarda bir şarj süresinin olduğunu söyleyebiliriz. Hızlı şekilde şarj olmasını ise olumlu olarak değerlendirebiliriz. Hareket kontrolleri kablosuz kulaklıklarda aranan özellikler arasında yer alıyor. Oppo’nun kulaklığı ise bu açıdan biraz sınırlı görünüyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.