Teknoloji

Oppo A3x’in tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı

oppo a3x

Oppo A3x hakkındaki ilk bilgiler bir süre önce sızmıştı. Akıllı telefon şimdi de China Telecom’un internet sitesinde boy gösterdi. Böylelikle A3x’in hem tasarımını hem de özelliklerini görmek mümkün oluyor.

A3x daha önce Geekbench’in benchmark testinden geçmiş ve aynı zamanda Tayland’ın sertifika kurulu NBTC tarafından onaylanmıştı. Akıllı telefon, geçtiğimiz ekim ayında tanıtılan A2x’in takipçisi olacak.

A3x’te 6.67 inç büyüklüğünde 1600 x 720 piksel çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. 32 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. 8 megapiksel ön kameraya sahip olan telefonun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5100 mAh kapasiteli pili veriyor.

Telefonun RAM seçenekleri 4, 6 ve 8 GB olurken, depolama alanı seçenekleri 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. 3.5 mm kulaklık jakı da bulunan telefon kutusundan Android 14 ve ColorOS 14 yüklü olarak çıkacak.

Oppo A3x, Snapdragon 680 işlemciyle gelecek

China Telecom’un internet sitesinde telefonun işlemcisi konusunda bilgi verilmiyor. Ancak Geekbench’in testi, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 680 işlemcinin olduğunu göstermişti. Oppo A2x ise MediaTek Dimensity 6020 ile gelmişti. Oppo’nun MediaTek’ten Qualcomm’a geçişinin ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Oppo A3x’in Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER