Teknoloji

Oppo A3 5G dayanıklı kasa ve hızlı ekranla resmiyet kazandı

oppo a3 5g

Oppo A3 5G adını taşıyan en yeni uygun fiyatlı akıllı telefonunu gözler önüne çıkardı. Uygun fiyatının yanı sıra yenileme hızı yüksek ekranı ve askeri seviye dayanıklı kasasıyla dikkat çeken telefonun hedef kitlesinde bütçe dostu bir cihaz arayanlar bulunuyor.

Dayanıklılık Oppo A3 5G’nin en önemli özellikleri arasında sayılıyor. Oppo’dan verilen bilgiye göre, akıllı telefon MIL-STD 810H dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. SplashProof hassasiyeti sayesinde A3 5G ıslak ellerle bile kullanılabilirken, SGS Düşüş Dayanıklılığı sertifikası da telefonun sağlamlığını gösteriyor.

Oppo A3 5G’de 6.67 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Yenileme hızı 120 Hz, dokunuş örnekleme hızı ise 240 Hz olan bu ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 1000 nit olan ekran NTSC renk gamının yüzde 83’ünü kapsıyor ve Panda camla korunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 6300 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. 120 GB depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebilirken, sanal RAM özelliğiyle de RAM kapasitesinin üstüne 6 GB daha eklenebiliyor.

Oppo A3 5G için ne kadar ödemek gerekiyor?

A3 5G’de 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel portre sensörü eşlik ediyor. Ön tarafta ise 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 45W şarj destekli 5100 mAh pil veriyor. Parmak izi tarayıcısı kenara entegre edilen telefonda 3.5 mm kulaklık jakı da mevcut.

A3 5G için kırmızı ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Hindistan’da 15999 rupi (6435 TL) karşılığında satılacak.