Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayan küresel markalardan biri olan Oppo’nun ülkemizde ürettiği ilk Android telefon olan Oppo A15s elimize ulaştı. 2499 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu yeni akıllı telefonu kutusundan çıkarıyoruz. Kutu içeriği ve diğer detaylar, ilk kurulum videoda yer alıyor.
Oppo A15s’in duyurusu Aralık 2020’de gerçekleştirilmişti. Sahip olduğu özelliklerle giriş segment bir Android telefon olduğunu söyleyebiliriz. 6.5 inç, 720p IPS LCD ekran, MediaTek Helio P35 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bu telefonun başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Arkada 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerası su damlası biçiminde çentiğe yerleştirilmiş. 4230 mAh kapasiteli pil, arkada parmak izi okuyucusu gibi özellikleri de görüyoruz.
A15s, diğer giriş ve orta segment Oppo telefonlarında gördüğümüze benzer bir kutu tasarımıyla geliyor. Arkada telefonun üretiminin Türkiye’de yapıldığı belirtiliyor. Kutudan çıkanlara baktığımızda, ilk olarak içinde şeffaf silikon kılıf, SIM kart tepsisi için iğne ve garanti belgesinin bulunduğu bir zarf görüyoruz. Daha sonra da karşımıza Türkiye üretimi Oppo A15s çıkıyor. Bunların dışında micro USB – USB-A kablo ve güç adaptörü var. Kulaklık ise kutudan çıkmıyor.
Oppo A15s, özellikle geçen yıl gördüğümüz giriş ve orta segment Oppo telefonlarından alıştığımız bir tasarıma sahip. Arka yüz parlak ve şık görünüme sahip. Telefonun siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği var. Üç kamera barındıran kare şekilli kamera modülü de fena görünmüyor. Parmak izi okuyucu ise normal şekilde tutuşta işaret parmağının rahatlıkla temas edebileceği bir noktada.
Android 10 ve ColorOS 7 ile gelen A15s’in kurulumu birkaç dakikada tamamlanıyor. Kurulum sırasında yüz tanıma ve parmak izi okuyucu için tanıtma işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca daha önce kutu açılışlarını yaptığımız ColorOS 7 yüklü Oppo telefonlarında olduğu gibi, kullanıcı arayüzü unsurlarını daha ilk kurulum esnasında özelleştirme imkanınız var.
Kullanıcı arayüzü, geçen yılın ColorOS 7’li telefonlarından farklı görünmüyor. Google uygulamaları deneyimin başrolünde. Soloop gibi çeşitli Oppo uygulamaları ve araçları da mevcut. Ayrıca eski telefonunuzdan yeni telefona kolay veri aktarımını sağlayan bir veri kopyalama uygulaması da var. Kamera uygulaması da kolay kullanımlı ve daha önceki Oppo telefonlarından aşina olduğumuz bir arayüze sahip.
Bu arada A15s’in 6.5 inç 720p ekranı belki çok yüksek bir keskinliğe ve netliğe sahip değil. Yine de, kullanıcıların işini görecek bir görsel deneyimi sağlıyor. Ekran parlaklığı 480 nit seviyesine çıkıyor ve gerçekten de bir giriş seviyesi Android telefon için ekran parlaklığı ilk bakışta oldukça iyi görünüyor.
Çok yakında detaylı bir Oppo A15 inceleme yazısı Teknoblog.com’da olacak. Sorularınızı YouTube’dan veya diğer sosyal medya kanallarından bize iletebilirsiniz.