OpenAI, ChatGPT kullanıcıları için GPT-4o’nun da aralarında olduğu bir dizi özellik sunmaya başladı. Şirketin Teknoloji Başkanı Mira Murati’nin pazartesi akşamı düzenlenen bahar güncellemesi canlı yayınında açıkladığı üzere, abonelik gerektiren bazı özellikler artık ücretsiz kullanıcılara açık. Bu özelliklerden en dikkat çekeni, özelleştirilebilir botların kullanılabilir olması ve GPT Store bot mağazasına erişim imkanı oluyor.
GPT Store’da neler var?
Dört ay önce, yani 10 Ocak’ta yalnızca ücretli aboneler için açılan GPT Store, kullanıcılara kendi chatbot’larını, GPT’ler olarak adlandırılan, oluşturma ve paylaşma imkanı tanıyor. Mağazada şu anda popüler olan botlar arasında bir resim üreten bot, bilimsel araştırmalara yardımcı olan Consensus adında bir chatbot ve bir logo yapma botu bulunuyor. Bu botlar, kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilebilir çözümler sunuyor.
Ayrıca Murati, GPT üreticileri için bir gelir paylaşım programı başlattıklarını duyurdu. Mart ayında test edilmeye başlanan bu program, botların kullanıcı etkileşimine dayalı gelir elde etmesini sağlıyor. Ancak, bu botların kullanıcı kitlesi, özelliğin yalnızca ödeme yapan ChatGPT kullanıcılarına sınırlı olması nedeniyle kısıtlı kalmıştı.
OpenAI’nin diğer yenilikleri arasında GPT-4o yer alıyor. Çok modlu “omnimodel” olarak tanımlanan GPT-4o, chatbot, görsel tabanlı analiz ve canlı sohbet yeteneklerine sahip. Bunlara ek olarak şirketi, Mac için bir masaüstü uygulaması çıkardı ve Windows sürümünün “bu yıl içinde” geleceğini söyledi. Web arayüzü de güncellenerek kullanıcıların ChatGPT ile iş birliğine daha fazla odaklanmaları amaçlanıyor.
Ücretsiz kullanıcılar için sunulan diğer yeni özellikler arasında dosya ve fotoğraf yükleyip özetleme ve analiz yapabilme, web’de ChatGPT ile arama yapabilme ve önceki sohbetleri hatırlama yeteneği bulunan GPT-4 kullanabilme yer alıyor. Bu özellikler daha önce yalnızca abonelere sunulmuştu.
Bu güncellemelerle OpenAI, kullanıcı deneyimini ön planda tutarak, teknoloji ve yapay zekâ alanındaki yenilikleri herkesin kullanımına açmayı hedefliyor. Bu strateji, teknolojinin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve daha fazla kullanıcı tarafından keşfedilmesini sağlayacak.