Teknoloji

OpenAI, ChatGPT’in yeni arayüzü Canvas’ı kullanıma sundu

openai chatgpt canvas

OpenAI, ChatGPT için Canvas adını verdiği yeni bir çalışma alanı arayüzünü beta olarak test ediyor. Yapay zeka devi, yeni ChatGPT çalışma alanını resmi blogunda duyurdu ve şu anda ChatGPT Plus ve Team kullanıcıları için erişime açık. Enterprise ve Eğitim kullanıcıları ise önümüzdeki hafta Canvas’a erişebilecek.

Canvas, yazı ve kodlama projeleri için kullanıcıların belirli bölümlerde ChatGPT’den yardım alabileceği sanal bir arayüz alanı sunuyor. Ana sohbet alanının yanında ayrı bir pencere açılıyor ve kullanıcılar bu yeni “canvas” üzerine yazı ya da kodlarını yerleştirip belirli bölümleri işaretleyerek, modelin bu kısımlara odaklanmasını ve “bir kopya editörü veya kod inceleyicisi gibi” düzenleme yapmasını sağlayabiliyor.

Kullanıcılar Canvas’ı manuel olarak, mesajlarına “use canvas” yazarak açabiliyor. Ayrıca, OpenAI’nin blog gönderisine göre, ChatGPT gerekli bir senaryo algıladığında Canvas otomatik olarak da açılabiliyor.

Yazı ve kodlama projeleri için birkaç kısa yol da mevcut. Kullanıcılar yazı projelerinde ChatGPT’den önerilen düzenlemeler, uzunluk ayarlamaları, okuma seviyesi değişiklikleri ve emoji eklemeleri isteyebilirler. Kodlama projelerinde ise ChatGPT belirli kod satırlarını gözden geçirebilir, açıklama ve loglar ekleyerek kodu daha anlaşılır hale getirebilir, hataları düzeltebilir ve kodu JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ veya PHP gibi farklı dillere taşıyabilir.

OpenAI Canvas ile ChatGPT ile benzer asistanları aynı seviyeye getiriyor

OpenAI’nin Canvas özelliği, ChatGPT’yi Anthropic’in Artifacts ve kod odaklı yapay zeka modeli Cursor gibi projelerin belirli alanlarına odaklanan ayrı çalışma alanlarına sahip diğer yapay zeka asistanlarıyla aynı seviyeye getiriyor.