Teknoloji

OnePlus yeni telefonları için dört yıl pil sağlığı koruma sözü veriyor

oneplus

OnePlus daha önce Glacier Battery adında yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Şirket şimdi de Weibo paylaşımları aracılığıyla bu proje hakkında biraz daha bilgi verdi.

Pil çözümü, mevcut diğer çözümlerle karşılaştırıldığında daha verimli, dayanıklı ve son derece enerji yoğun olacak. Yeni hücre, dört yıllık düzenli kullanımın ardından orijinal kapasitesinin en az yüzde 80’ini koruyacak. Bu, sektör ortalaması olan 800 şarj döngüsünden çok daha yüksek bir seviyeye tekabül ediyor.

Şirket ayrıca daha önce söylentilerde gündeme gelen 6100 mAh pil kapasitesini de doğruladı ve bunun hafta içinde tanıtılacak Ace 3 Pro modelinde kullanılacağını belirtti. Yeni pil 763Wh/L enerji yoğunluğuna sahip olacak ve tartıda yalnızca 14 gram çekecek.

OnePlus yeni pilini CATL birlikte geliştirdi

Bu yeni pil, 100W hızlı şarj desteğini de muhafaza edecek. Böylelikle sadece 36 dakika içinde pili yüzde 100 oranında doldurmak mümkün olacak.

Pil, EV alanındaki en büyük pil üreticisi olan CATL ile ortaklaşa geliştirildi. Ningde merkezli şirket, pillerin üretimi için gerekli teknik bilgiyi ve fiziksel tesisleri sağladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER