Teknoloji

OnePlus Nord CE 3 Lite’ı şimdi de Nord N30 SE adıyla çıkarmaya hazırlanıyor

OnePlus cephesinde gözler amiral gemisi OnePlus 12‘ye çevrilmiş durumda. Ancak şirket daha uygun fiyatlı başka bir cihaz üstünde daha çalışıyor. OnePlus Nord N30 SE adıyla piyasaya çıkacağı söylenen bu telefonun “yeni” bir cihaz olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Nord N30 SE, Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmi sertifika kurulu TDRA’nın kayıtlarında boy gösterdi. Bu sertifika telefonun adını doğrularken, aynı zamanda CPH2605 model numarasını öğrenmeyi sağlıyor. Bu model numarasının hem Nord N30’da hem de Nord CE 3 Lite’ta kullanılmış olması hemen göze çarpıyor.

Söz konusu iki telefon tamamen aynı özellikleri paylaşsalar da, farklı pazarlarda farklı isimlerle satılmışlardı. Görünen o ki, ikiz telefonlarla yetinmeyen OnePlus, bu ikilinin yanına tamamen aynı bir kardeş daha ekleyecek. Nord N30 SE isminin Birleşik Arap Emirlikleri dışında kullanılıp kullanılmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

oneplus nord n30 se

OnePlus’ın neden böyle bir yaklaşımı tercih ettiği bilinmiyor. Nord N30 isminin neden tüm dünyada kullanılmadığını anlamak pek kolay değil. Şirketten bu konuda bir açıklama gelmesi de beklenmiyor.

OnePlus Nord N30 SE hangi özelliklere sahip?

OnePlus Nord N30 SE de kardeşleri gibi 6.72 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü ekrana sahip. Qualcomm Snapdragon 695 işlemci, 8 GB RAM, 128 GB depolama alanı, 108 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel makro kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü, 16 megapiksel ön kamera ve 5000 mAh telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Android 14 dağıtıma çıksa da, Nord N30 SE’nin Android 13 yüklü olarak gelmesi bekleniyor.