Teknoloji

OnePlus Nord 4 dört büyük Android güncellemesi ve altı yıl boyunca güvenlik yaması alacak

oneplus nord 4

OnePlus, geçtiğimiz şubat ayında Google ve Samsung’un amiral gemileri için yedi yıllık yazılım desteği sunmasına, beş yıldan fazla bir sürenin finansal açıdan bir anlam ifade etmediğini söyleyerek yanıt vermişti. Aradan geçen beş ayda Çinli üretici fikir değiştirmiş gibi görünüyor. Şirketin operasyon şefi Kinder Liu, OnePlus Nord 4 modelinin tanıtımından itibaren altı yıl boyunca güvenlik yaması alacağını açıkladı.

OnePlus 12 gibi daha önce beş yıllık güncelleme sözü verilen cihazlar için nasıl bir yaklaşım uygulayacak bilinmiyor. Bu cihazların da altı yıl boyunca güncellenmesi muhtemel olsa da, şirketin bunu sadece OnePlus 13 ve sonrasındaki cihazlarla sınırlı tutması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Nord 4’ün dört büyük Android güncellemesi alacağı da bilinenler arasında yer alıyor. OnePlus 11 ve 12 için de böyle bir durum söz konusuydu. Nord 4’ün Samsung’un Galaxy A55 ve A35 modellerine kıyasla bir güncelleme daha fazla alacak olması da dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. Özellikle A55, Nord 4’ün doğrudan rakipleri arasında yer aldığı için bunun bir avantaj olduğu söylenebilir.

Nord 4’ün metal tek parça tasarımı da akıllı telefon pazarında farklı bir yere yerleşmesine yardımcı olabilir. Uzun yıllardır üreticiler bu tarz tasarımları tercih etmiyordu. Kinder Liu, metal tercihinin “dayanıklılık, güzellik, kalıcılık ve güç” gibi kriterler ışığında yapıldığını belirtirken; 5G bağlantısında problem olmaması nedeniyle üreticilerin metale mesafeli yaklaştığını dile getirdi.

OnePlus, Nord 4’te bu soruna da bir çözüm bulmayı başarmış durumda. Nord 4’ün antenleri önceki modellerde bulunanlara kıyasla yüzde 50 daha küçük ve gövdenin sinyali engellememesi için stratejik olarak yerleştirilmiş durumda. Cihaz ayrıca sinyalin geçmesini sağlamak için arka tarafın alt kısmı gibi yerlerde plastik uçlar da taşıyor.

OnePlus Nord 4, 16 Temmuz’da tanıtılacak

Nord 4, TÜV SÜD tarafından 72 aylık kullanım simüle edilerek test edildi ve bir süre sonra ilk günkü gibi akıcı kaldığı onaylandı. Akıllı telefon, 16 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER