Teknoloji

OnePlus CES’te Concept One adlı konsept ürününü sergileyecek

OnePlus altıncı yaşını daha yeni kutladı. Halbuki bu markanın pazara ilk telefonuyla girişi daha dün gibi. Daha önce Warp adını taşıyan, şimdilerde ise DASH olarak andığımız hızlı şarj teknolojisi dışında, şirketin sektöre getirdiği en büyük yenilik üst sınıf özellikleri, düzgün yazılımı uygun fiyat noktasından sunması oldu. Ocak ayında düzenlenecek CES’te ise şirket, yenilikçilik tarafında iddialı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Geride kalan altı yıl içinde on iki akıllı telefon çıkaran OnePlus, üretim ve yükseltmeler konusunda büyük oyuncularla rekabet edebileceğini gösterdi. Şimdiyse sadece telefon üretmekten daha öteye gidebileceğini göstermek istiyor. Yeni teknolojilerle yakın gelecekte ve hatta uzun vadede liderliği hedefliyor. Diğer bir deyişle, şimdi yeni bir konsept telefon çıkarmanın tam sırası gibi görünüyor.

Şirket resmi Weibo hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Concept One olarak adlandırdığı bir tanıtımla merak uyandırdı. Bu ilk konsept cihaz Ocak 2020’nin hemen başında düzenlenecek CES 2020’de gösterilecek. Kısa video fazla ipucu vermiyor, ancak merak uyandırdığı bir gerçek. Ne yazık ki, spekülasyona da fazlasıyla açık bir ortam sağlıyor.

OnePlus konsept ürünü ne olabilir?

Orta segment bir telefon veya 5G OnePlus telefonunun geliştirilmekte olduğu biliniyor. Herkesin favorisi ise katlanabilir telefon ya da çift ekranlı bir telefon olacaktır. OnePlus’ın elinde bunları gerçeğe dönüştürmek için yeterli kaynak var. Tabii ki, bu varsayım Concept One’ın bir telefon olması durumunda geçerli. Halbuki şirketin drone, akıllı TV ve hatta piyano gibi başka segmentlerde de ürünleri bulunuyor. Konsept ürün onlarla da ilgili olabilir.

OnePlus gelecek ay şaşırtıcı bir ürün gösterebilir. Ancak bunun sıradaki OnePlus ürünü olmasını beklememeliyiz. Şirketin temel faaliyetleri üst sınıf akıllı telefonları daha erişilebilir kılma etrafında şekilleniyor. Konsept telefon ise bu mantığın tam karşısında bulunuyor. Yine de, OnePlus bu yolla hiçbir taahhütte bulunmadan, neler yapabileceğini göstermek için iyi bir fırsat yakalamış olacaktır.