ManşetlerTeknoloji

OnePlus’ın en yeni kablosuz kulaklığı Buds Pro 3 tanıtıldı

oneplus buds pro 3

OnePlus Buds Pro 3 adını taşıyan en yeni kablosuz kulaklığını gözler önüne çıkardı. Yeni model daha iyi ses kalitesi, daha güçlü gürültü engelleme ve biraz daha iyi pil ömrü sunuyor.

Buds Pro 3, 11 mm woofer’lar ve 6 mm tweeter’lar ile çift sürücü kurulumuna sahip. OnePlus’ın yeni kablosuz kulaklığı, yeni çift DAC sistemiyle Buds Pro 2’den ayrılıyor. Bunlardan biri DAC woofer’ı beslerken, diğeri de tweet’a bağlanıyor. Buna ek olarak, woofer tasarımı artık iki mıknatıs kullanıyor. Böylelikle Buds Pro 2’ye kıyasla bir alanda daha iyileştirme yapılmış oluyor. Hem woofer hem de tweeter’lar yeni diyaframlarla geliyor.

OnePlus’a göre bu değişiklikler güçlü bas ve net tizlerle sonuçlanıyor. Kulaklığın ince ayarları ise Danimarkalı hoparlör üreticisi Dynaudio tarafından yapıldı.

Yeni Uyarlanabilir Gürültü Engelleme (ANC) sistemi, engelleme seviyesini otomatik olarak ayarlar. Örneğin, sessiz bir ofisten çıkıp gürültülü bir sokakta yürürken, ANC sistemi engeli 50 dB’ye kadar çıkarabiliyor.

OnePlus, uyarlanabilir ANC’nin pil ömrünü iyileştirebileceğini iddia ediyor. Çünkü gereksiz yere yüksek ANC seviyesi, daha düşük bir seviyeden çok fazla pratik fark yaratmadan pili daha hızlı tüketiyor. Ancak, iyileştirme oldukça hafif görünüyor. Her kulaklığın 58mAh pili var ve ANC kapalıyken 10 saate kadar veya uyarlanabilir ANC açıkken 6 saate kadar dayanabiliyor.

oneplus buds pro 3

Buds Pro 3’ün şarj kutusunda 566 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu da toplam dinleme süresini ANC kapalıyken 43 saate, ANC açıkken de 25,5 saate çıkarıyor. Şarj işlemi USB-C üzerinden 70 dakika, kablosuz olarak da 2,5 saat sürüyor. Sadece 10 dakikalık kablolu şarj, 13 saat boyunca dinleme için yeterli oluyor.

Buds Pro 3’ün iki topuzunda da üç mikrofon ve Ses Yükseltme sensörü bulunuyor. Topuzlarda suya ve toza karşı IP55 dayanıklılık sertifikası da mevcut. Renk seçenekleri ise Gece Yarısı Opus ve Ay Işıltısı adını taşıyor.

OnePlus Buds Pro 3 için ne kadar ödemek gerekiyor?

OnePlus Buds Pro 3 için ABD’de 180 dolar ödemek gerekiyor. Ancak bunun çıkış dönemi için 30 dolar indirimli fiyat olduğunu belirtmekte fayda var. Avrupa’da ise 30 avro indirimle 230 avro ödemek gerekiyor.