Teknoloji

OnePlus Ace 5, Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek

oneplus ace 3 pro 5

Ace 3 Pro modelini kısa süre önce tanıtan OnePlus, Ace 5 modelinin hazırlıklarına başlamak için de fazla zaman kaybetmedi. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Ace 5 de bir önceki Ace modeli gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 100W şarj desteğiyle gelecek.

En büyük değişikliklerden birisi silikon-karbon bataryanın kullanılması olacak. Bu bataryada 3000 mAh kapasiteli iki pil hücresi bulunacak. Böylelikle kullanıcılara en az 6000 mAh kapasitesi sunulmuş olacak.

Bu noktada OnePlus’ın Ace 4 ismini bir batıl inanç nedeniyle pas geçtiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla doğrudan Ace 3’ten Ace 5’e geçiliyor. Ancak bu iki kat daha fazla iyileştirme yapılacağı anlamına gelmiyor. BOE tarafından üretilen 120 Hz 6.78 inç 8T LPTO OLED panel değişmeyecek şeylerden biri olacak. Kablolu şarj tarafında da bir değişiklik olmayacak.

Arka tarafta yine üç kamera kullanıcıları karşılayacak ve ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Ekran dört tarafa doğru da kavis yaparken, akıllı telefonda bildirim kızağı da kullanıcıları bekleyecek.

OnePlus Ace 5 ne zaman tanıtılacak?

OnePlus Ace 5’in ekim ayından önce tanıtılması muhtemel görünüyor. Zira OnePlus’ın ekim ayında tanıtacağı OnePlus 13’ün yeni çipi ve özellikleriyle Ace 5’i baltalamasının engellenmesi bekleniyor.