Teknoloji

OnePlus Ace 5 Pro’nun özellikleri yeni sızıntıyla bir kez daha görüldü

oneplus ace 5 pro

OnePlus, haziran ayında Ace 3 Pro’yu piyasaya sürdükten sonra Ace 5 serisi üzerinde çalışmalara hız verdi. Son haberlerde ise tanınmış sızıntı kaynağı Digital Chat Station, OnePlus Ace 5 Pro modeline ait bazı önemli teknik özellikleri paylaştı.

Sızıntıya göre, telefon 1.5K çözünürlüğünde BOE X2 düz AMOLED bir ekrana sahip olacak. Düz ekran tercihi, cihazın tasarımının da Oppo’nun yaklaşan amiral gemileriyle benzer şekilde düz olacağını işaret ediyor. Ancak, ekranın kesin boyutu hakkında henüz bir bilgi verilmiş değil.

Her ne kadar kaynağın cihazın adını doğrudan belirtmemiş olsa da, SM8750 kodlu Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin kullanılması ve diğer özelliklerle birlikte bu modelin OnePlus Ace 5 Pro olacağı düşünülüyor. Ace 3 Pro modeli Snapdragon 8 Gen 3, Ace 3 ise Snapdragon 8 Gen 2 işlemcileriyle piyasaya sürülmüştü. Bu doğrultuda, Ace 5 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyle donatılması bekleniyor.

Ayrıca Ace 5 Pro’nun yeni bir trendi takip ederek büyük kapasiteli silikon-karbon anotlu bir batarya ile geleceği öne sürülüyor. Bu bataryanın kapasitesinin 6 ile başlayan bir değere sahip olacağı belirtilirken, bu da Ace 3 Pro’daki 5500 mAh kapasitenin üzerine çıkılacağına işaret ediyor. Daha önce aynı kaynak, cihazın 6300 mAh ile 6500 mAh arasında bir pile ve 100W hızlı şarj desteğine sahip olacağını belirtmişti.

OnePlus Ace 5 Pro, 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Kameralar konusunda ise telefonun ana sensörü olarak 50MP IMX906’yı kullanacağı, telefoto kamera olarak ise ISOCELL JN1’in tercih edileceği ifade ediliyor. Bu sensör, Oppo’nun Find X8 serisindeki görüntü işleme algoritmasıyla desteklenecek. IMX 906 sensörü, 1/1.56” boyutunda olup 50MP çözünürlük sunarken, telefoto sensör de 50MP çözünürlüğünde ve 1/2.76” boyutunda olacak. Ancak telefoto kameranın zoom kapasitesi hakkında bir bilgi verilmedi.

OnePlus Ace 5 (küresel pazarda OnePlus 13R olarak anılabilir) modeli daha önce Genshin Impact oyun testi sırasında termal görüntüleme sonuçlarıyla da gündeme gelmişti. Bu, cihazın geliştirilme aşamasındaki bir prototip modelinin doğrulanması anlamına geliyordu. Her iki cihazın da Android 15 tabanlı ColorOS 15 ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu yeni işletim sistemi, görsel iyileştirmeler ve çeşitli yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor.