Teknoloji

OnePlus Ace 5 serisi 6500 mAh pil, Snapdragon 8 Gen 3 ve 4 işlemcilerle gelecek

oneplus ace 3 pro 5

OnePlus, Çin pazarına yönelik yeni akıllı telefon serisi Ace 5 üzerinde çalışıyor. Güvenilir sızıntı kaynağı Digital Chat Station, son Weibo paylaşımında Ace 5 serisinin Aralık sonu veya Ocak başında Çin’de duyurulacağını iddia etti. Bugün yapılan başka bir Weibo paylaşımında ise Ace 5 ve Ace 5 Pro modellerinin batarya kapasiteleri hakkında yeni bilgiler verildi.

DCS’nin Weibo gönderisinde, OnePlus’ın Snapdragon 8 Gen 4 (SM8750) ve Snapdragon 8 Gen 3 (SM8650) işlemcili yeni telefonlarına yer verildi. Bu işlemcilerle donatılması beklenen modellerin, yaklaşmakta olan OnePlus Ace 5 Pro ve Ace 5 olduğu düşünülüyor. Sızıntıya göre, her iki telefon da 6500 mAh pile sahip olacak. Şu anki tahminler, maksimum batarya kapasitesinin 6300 mAh ile 6500 mAh arasında olacağını gösteriyor. Ayrıca bataryaların yaklaşık yüzde 10 silikon içeriğine sahip olacağı belirtiliyor.

OnePlus Ace 5 serisi hızlı şarj ve seramik tasarımla gelecek

Ace 5 ve Ace 5 Pro’nun her ikisi de 100W çift hücreli hızlı şarj desteği sunacak. Ace 5 Pro’nun telefoto lensinde JN1 sensörünün kullanılacağı öngörülüyor. Ayrıca, serinin seramik bir gövde ve düz ekran ile geleceği de gelen bilgiler arasında.

oneplus ace 5

Daha önceki sızıntılarda, OnePlus Ace 5 Pro ve Ace 5’in 1.5K çözünürlük sunan BOE X2 ekranla donatılacağı iddia edilmişti. Cihazların dayanıklılığını artırmak amacıyla sağ açıya sahip metal orta çerçeve ile gelmesi bekleniyor.

Kamera açısından ise her iki cihazın da Sony IMX9 serisi 50 megapiksel ana kameraya sahip olacağı, bu kameranın 1/1.56 inçlik büyük bir sensör boyutuna sahip olacağı söyleniyor. Telefonların, ColorOS 15 tabanlı Android 15 ile kutudan çıkacağı da belirtiliyor.

Şu anda şirket, OnePlus 13’ün lansmanına odaklanmış durumda. Resmi açıklamalara göre, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisiyle donatılacak olan OnePlus 13, ekim ayında tanıtılacak.