OnePlus gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonunu duyurdu ve yine güçlü cihazları uygun fiyatlardan sunma geleneğini devam ettiriyor. OnePlus 3’ün bazı teknik özellikleri OnePlus 2’ninkilerle benzer görünmekle birlikte, terfiye değer kılacak çeşitli farklılıkları da bünyesinde barındırıyor.
OnePlus tasarımda fazla oynama yapmamayı, tutan formülü bozmamayı tercih etmiş. Ön taraf tamamen cam panelle kaplı ve bunun hemen altında da hap şekilli kapasitif dokunmatik ana ekran tuşu yer alıyor. Ayrıca bu tuşa parmak izi okuyucusu da entegre edilmiş.
Ekran ise hem 5.5 inçlik büyüklüğü hem de 1080p Full HD çözünürlük değerini selefi gibi korumaya devam ediyor. Ancak AMOLED tabanlı teknolojiye geçiş durumu söz konusu ki, bu da OnePlus 3 sahiplerini epey memnun edecektir. Bu sayede renkler daha canlı, siyahlar da daha koyu ve derin görünecek.
OnePlus ilk kez arka yüzeyi anotlanmış alüminyumdan üretme yoluna gitti. HTC, Huawei ve diğer Çinli markaların ürünlerinde görmeye alıştığımız bu yapıda anten şeritleri üst ve alt parçalar boyunca uzanıyor. Ana kamerayı da doğal olarak bu yüzde görüyoruz.
Arka kamera 16 megapiksel Sony sensörüne sahip. Faz algılamalı otomatik odak ve f/2.0 diyafram açıklığı sayesinde düşük ışıkta iyi fotoğraflar üretiyor, ayrıca arkaplanı bulanıklaştırılmış etkileyici fotoğraflar elde etmeyi de kolaylaştırıyor. Üst sınıf akıllı telefonlardan beklediğimiz 4K video kaydı yeteneği OnePlus 3’te de mevcut durumda. Fotoğrafla olan ilgisi orta ve daha üst düzeyde olanlar yüksek kaliteli görüntüler için RAW dosya formatının destekleniyor olmasını fazlasıyla beğeneceklerdir. Ön kamera da fena görünmüyor; 8 megapiksel çözünürlüklü ve yüksek piksel boyutlu ön kamera çok kötü ışık koşullarında bile düzgün selfie fotoğraflar çekmeyi vadediyor.
OnePlus 3’te Qualcomm’un üst sınıf güçlü işlemcisi Snapdragon 820 çalışıyor. Buna 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Böylelikle hem dosyalar, fotoğraflar, filmler ve şarkılar için yeterli alan bulunuyor hem de aynı anda birçok uygulamayı sorun yaşamadan çalıştırmak mümkün oluyor.
OnePlus’ın Dash Charge olara adlandırılan teknolojisi sayesinde şarj işlemi çok yüksek hızlarda gerçekleştiriliyor. Kalın USB kablosu ısının atılmasına yardımcı oluyor, böylelikle cihaz şarj sırasında ısınmıyor. Telefon sadece 30 dakikada tüm gün yetecek pil doluluğuna ulaşabiliyor. Bu süper hızlı şarj teknolojisi sayesinde OnePlus 3’ün 3000 mAh kapasiteli piliyle ilgili oluşabilecek herhangi bir soru işaretinin de önüne geçilecektir.
Bu arada Android Marshmallow’un pil tasarrufuna katkıda bulunan yazılım tabanlı özelliklerini unutmayalım. Ayrıca ekranda enerji tasarrufu konusunda bir hayli iyi durumda olan AMOLED teknolojisi kullanılmış, çözünürlük de 1080p ile optimumda tutuluyor. Tüm bunlar OnePlus 3’ün pil tüketimi konusunda sahiplerine sıkıntı çıkarmayacağı anlamına geliyor.
Diğer donanım özellikleri özellikle OnePlus kullanıcılarına veya bu markanın cihazlarına aşina olanlara fazla yabancı gelmeyecektir. Bildirim öncelik anahtarı, önde yer alan kapasitif geri ve son uygulamalar butonları OnePlus 3’te de mevcut. NFC de bu telefonla birlikte geri dönüş yapıyor. Özelleştirilmiş bir Android versiyonu olan Oxygen OS yazılımıyla çalışan OnePlus’ın hem altın hem de grafit renkli modelleri çıkacak. Telefonun ABD fiyatı 399 dolar, İngiltere fiyatı da 309 pound olarak belirlendi. Telefonu Loop VR Android uygulaması üzerinden satın almak mümkün oluyor.