Teknoloji

OnePlus 13 Snapdragon 8 Gen 4 ile ekim ayında tanıtılacak

oneplus 12 13

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini 21-23 Ekim 2024 tarihleri arasında Hawaii, Maui’de gerçekleşecek Snapdragon Tech Summit 2024 etkinliğinde tanıtacak. Bu etkinlikte OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonlarından birinin bu güçlü çip ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. OnePlus Çin Başkanı Louis Lee, bugün Weibo’da yaptığı bir paylaşım ile OnePlus 13 modelinin lansman zamanını dolaylı olarak doğruladı.

Louis Lee, paylaşımında şirketin yeni amiral gemisi ürününün gelecek ay tanıtılacağını belirtti. Bu ürünün büyük olasılıkla Snapdragon 8 Gen 4 ile çalışacağı ve cihazın daha önce görülmemiş bir performans sunacağı ifade ediliyor. OnePlus 13’ün piyasaya sürüleceği tarih net olarak belirtilmemiş olsa da, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin tanıtımının ekim ayının son haftasında yapılacağı göz önüne alındığında, OnePlus 13’ün de aynı ay içerisinde Çin’de tanıtılması muhtemel görünüyor.

Geçtiğimiz hafta, Çinli ekran üreticisi BOE, Global Innovation Partner Conference 2024 etkinliğinde ikinci nesil “Oriental Screen” ya da bilinen adıyla “BOE X2” teknolojisini duyurdu. Louis Lee, OnePlus’ın bu yeni ekran teknolojisine sahip bir ürünü ekim ayında piyasaya süreceğini doğruladı. Bu durum, OnePlus 13’ün sadece güçlü bir yonga seti ile değil, aynı zamanda yenilikçi bir ekran teknolojisi ile de piyasaya sürüleceğini işaret ediyor.

OnePlus 13’ün teknik özelliklerine dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, sızıntılara göre cihazın 6.8 inç büyüklüğünde 8T LTPO BOE X2 ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Bu ekranın 2K çözünürlüğe, 120Hz yenileme hızına ve dört mikro kavisli bir tasarıma sahip olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, ekranda ultrasonik bir parmak izi sensörü de yer alacak.

OnePlus 13, üç 50 megapiksel kamerayla gelecek

Cihazın arka kamera kurulumunda ise OIS destekli 50 megapiksel LYT-808 ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş lens ve 3x optik yakınlaştırma sunan 50 megapiksel IMX882 periskop telefoto kamera bulunması bekleniyor.

OnePlus 13, 6000 mAh batarya kapasitesi ile gelecek ve 100W hızlı şarj desteği sunacak. Ayrıca, 50W kablosuz şarj desteği de bulunacak. Cihazın 0916T haptik motoru ve IP68/69 toz ve suya karşı dayanıklılık sertifikası ile gelmesi de beklenen özellikler arasında.