Teknoloji

OnePlus 13 tanıtımından kısa süre sonra dünyaya açılabilir

oneplus 13

OnePlus’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi OnePlus 13, Çin lansmanı öncesinde çeşitli pazarlarda dikkat çekmeye başladı. 31 Ekim 2024’te Çin’de resmen tanıtılacak olan OnePlus 13, Malezya’nın SIRIM sertifikasyon veri tabanında “CPH2653” model numarasıyla listelenerek küresel lansman sinyalleri verdi. Bu gelişme, cihazın Çin lansmanından kısa bir süre sonra diğer ülkelerde de satışa sunulabileceğini gösteriyor. Ancak uluslararası modelin teknik özelliklerinde herhangi bir farklılık olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmış değil.

OnePlus 13, Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Elite işlemcisiyle donatılıyor. Bu yüksek performanslı çipsete ek olarak, cihaz 24 GB’a kadar LPDDR5X RAM ve 1 TB’a kadar UFS 4.0 depolama sunarak mobil performansta iddialı bir seviyeye ulaşıyor. Özellikle yüksek performans gerektiren uygulama ve oyunlar için optimize edilen cihaz, hız ve çoklu görev performansıyla kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim vaat ediyor.

Ekran özellikleri de üst düzey bir kullanıcı deneyimi sunmak üzere tasarlanmış. Cihaz, 2K çözünürlükte LTPO AMOLED ekranla gelirken 120Hz yenileme hızı, HDR10+ ve Dolby Vision desteği sunuyor. Yağmur veya eldiven ile kullanımda bile hassas dokunma sağlayan “Glove Touch” ve “Rain Touch 2.0” teknolojileri de dikkat çekiyor. OnePlus 13 ayrıca Mavi An, Beyaz Çiy ve Obsidyen Siyah gibi üç farklı renk seçeneği ile sunulacak.

OnePlus 13, günlük kullanımda yüksek pil kapasitesiyle öne çıkmayı hedefliyor. 6000 mAh kapasiteli bataryası sayesinde kullanıcıların şarj ihtiyacını minimize eden cihaz, 100W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj destekleriyle de dikkat çekiyor. Bu sayede, kısa sürede tam kapasiteye ulaşabilen cihaz, kullanıcılarına daha esnek bir şarj deneyimi sunuyor. Ayrıca, dört mikrofonlu yapısı sayesinde çağrı esnasında yapay zeka destekli gürültü azaltma sağlayan cihaz, güçlü hoparlör sistemiyle ses performansında da yüksek kalite sunuyor.

OnePlus 13, Hasselblad ile birlikte geliştirilen kameralar ile gelecek

OnePlus 13, fotoğraf ve video çekimlerinde ileri düzey kalitesiyle dikkat çekmeyi amaçlıyor. Hasselblad iş birliğiyle geliştirilen kamera sistemi, 50 MP ana kamera, 50 MP ultra geniş açı ve 3x optik zoom sağlayan telefoto lense sahip. Bu yapı, özellikle hareketli çekimlerde ve portre modunda yüksek performans sunarken, cihazın kamera yeteneklerini geçen hafta yayınlanan örnek çekimler de gözler önüne serdi. Ek olarak, AI destekli gürültü engelleme gibi özelliklerle donatılmış dört mikrofon, yüksek kaliteli ses kaydı ve çağrı deneyimi sağlıyor.

Küresel pazarda çıkış tarihi henüz netlik kazanmamış olsa da, Malezya’daki SIRIM sertifikasyonu, cihazın Çin lansmanının ardından hızla dünya çapında satışa sunulabileceğini gösteriyor. Özellikle yüksek pil kapasitesi, hızlı şarj ve ileri teknoloji kamera sistemiyle dikkat çeken OnePlus 13, uluslararası pazarda güçlü bir kullanıcı kitlesi yakalamayı hedefliyor.