Teknoloji

OnePlus 13’ün tanıtımı için ekim ihtimali kuvvetleniyor

oneplus 12 oneplus 13

OnePlus 12, geçen yılın aralık ayında tanıtılmıştı. Ancak bu telefonun halefi için işler farklı işleyecek gibi görünüyor. İddiaya göre, OnePlus 13 ekim ayı içinde resmen gözler önüne çıkacak.

Bu iddiayı gündeme getiren isim ünlü duyumcu Digital Chat Station oldu. OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunun ekim ayının sonunda veya kasım ayının ilk günlerinde resmiyet kazanacağı söyleniyor

OnePlus 12, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak. OnePlus 13’ün ekim ayında tanıtılması durumunda bu telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Snapdragon 8 Gen 4 de ekim ayının ortalarında düzenlenecek Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtılacağı da şimdiden biliniyor.

OnePlus 13 üç adet 50 megapiksel kamerayla gelecek

Daha önceki sızıntılara göre, akıllı telefon üç adet 50 megapiksel kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacak. Periskop kameranın da 50 megapiksel çözünürlüklü olacağı ve 3x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olacağı belirtilirken, telefoto kamera tarafında ise Hasselblad ile iş birliğinin devam edeceği söyleniyor. Ana kamera görevini Sony LYT808 sensör üstlenecek. Ultra geniş açılı kamera ve telefoto kamerada Sony IMX882 tercih edilecek. Telefoto kamera, 3x optik yakınlaştırma yapabilecek.

Akıllı telefon BOE tarafından üretilen 6.8 inç büyüklüğündeki 8T LTPO ekran ile gelecek. Bu ekran 3168 x 1440 piksel çözünürlük sunacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 6000 mAh pil verecek. Bu pilin 50W şarj desteğine sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.