Teknoloji

OnePlus 13, 31 Ekim’de Beyaz, Mavi ve Siyah renk seçenekleriyle geliyor

oneplus 13

OnePlus, yaklaşmakta olan amiral gemisi OnePlus 13 için resmi tanıtım kampanyasını başlattı. “Her şey süper pro” sloganıyla duyurulan kampanyada, cihazın artık gizlenmediği vurgulandı.

Bir dizi tanıtım görseliyle OnePlus 13’ün yeni tasarımı ve üç farklı renk seçeneği ortaya çıktı: Beyaz, Siyah ve Mavi. Ayrıca, OnePlus bu lansman tarihini de resmen açıkladı. OnePlus 13, 31 Ekim’de Türkiye saatiyle 11.00’da Çin’de tanıtılacak.

OnePlus 13’ün tasarımı, bir önceki model olan OnePlus 12’ye göre bazı değişiklikler içeriyor. Kamera adası yine yuvarlak bir tasarıma sahip ancak bu sefer telefonun çerçevesine bağlı değil. Çerçeve ise düz ve fırçalanmış bir yapıda, OnePlus 12’deki ince ve hafif kavisli, cilalı çerçevenin aksine daha keskin bir görünüme sahip.

Siyah modelin ahşap dokusunu andıran bir kaplamaya sahip olacağı, mavi modelin ise büyük olasılıkla deri kaplamalı, kadifemsi bir doku sunacağı söyleniyor. Beyaz model ise pürüzsüz bir yüzeyle gelecek.

OnePlus 13’ün teknik özelliklerine dair bazı detaylar da ortaya çıktı. Cihazın, yakında duyurulması beklenen yeni Snapdragon 8 Elite yonga seti ile donatılacağı belirtiliyor. Ana kamera, 50MP LYT-808 sensörüne sahip olacak. Ultra geniş açılı kamera için ISOCELL JN1 sensörü, 3x optik zoom sunan kamera için ise LYT-600 sensörü kullanılacak. Ayrıca cihaz, 24GB LPDDR5X RAM ve 1TB depolama alanı ile donatılacak.

OnePlus 13, 6000 mAh pille gelecek

Batarya konusunda da güçlü bir performans sunan OnePlus 13, 6000 mAh kapasiteli bir pile sahip olacak. Cihaz, 100W kablolu ve 50W manyetik kablosuz şarj desteği sunacak.

Ekran tarafında ise 6.8 inç boyutunda, 1440 x 3168 piksel çözünürlüğe sahip bir LTPO OLED panel kullanılacak. Bu ekran, yüksek çözünürlük ve canlı renk performansı sunmayı vadediyor.