Teknoloji

OnePlus 12R’nin yeni renk seçenekleri sızan resmi fotoğrafta görüldü

oneplus pad oneplus ace 3v 13

Teknoloji dünyası, OnePlus’ın yeni hamlesiyle yılın ilk günlerinde heyecanlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. OnePlus, Ace 3 modelinin Çin’de 4 Ocak’ta tanıtılmasıyla şimdiden teknoloji severlerin ilgisini çekmeye başladı. Ancak, bu cihaz global pazarda OnePlus 12R ismiyle ve 23 Ocak’ta kullanıcılara sunulacak.

OnePlus 12R’nin tasarımı ve renk Seçenekleri

OnePlus, Çin’deki Ace 3 tanıtımını yeni bir Tasarım ve Sand Gold renk seçeneğiyle yaparak dikkatleri üzerine çekti. Şık ve göz alıcı bu renk seçeneğinin küresel pazarda sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Küresel çapta ise OnePlus ekibi, henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ama sızdırılan bilgiler, global pazarda OnePlus 12R’nin Mavi ve klasik Siyah renk seçenekleriyle karşımıza çıkabileceğini işaret ediyor. Bu bilgiler, sızıntılarıyla tanınan Ishan Agarwal tarafından paylaşıldı ve bunlar, OnePlus 12R’nin resmi tanıtım materyalleri gibi görünüyor.

OnePlus 12R, tasarım konusunda Çin’deki kardeşi ile neredeyse birebir aynı görünüyor ve teknik özellikleri de büyük ihtimalle aynı olacak. Beklentilere göre, cihaz 6.78 inçlik kavisli bir OLED ekrana sahip olacak. Önceki raporlar bu ekranın 1.5K çözünürlükte, 120Hz yenileme hızını destekleyen LTPO 4.0 teknolojisi ve Gorilla Glass Victus 2 koruması ile geleceğini öne sürüyor.

Cihazın gücünü Snapdragon 8 Gen 2 çipinden alması bekleniyor ve bu güçlü çip 8 GB / 16 GB LPDDR5x RAM ile eşleştirilerek 128 GB (UFS 3.1) / 256 GB (UFS 4.0) depolama seçenekleri ile desteklenecek.

oneplus 12r

Kamera donanımına baktığımızda ise, OnePlus 12R’nin arka yüzünde OIS desteğine sahip 50MP Sony IMX890 sensör tarafından öncülük edilen üçlü bir kamera kurulumu öngörülüyor. Bu ana kameranın yanında 8MP’lik bir ultra geniş açılı lens ve 2MP’lik bir makro lens yer alacak. Ön taraftaki delikli kesikte konumlandırılan 16MP’lik kamera ise selfie çekimleri için kullanılacak.

Son olarak, cihazın 5,500mAh kapasiteli bir batarya ile gelmesi ve 100W şarj desteğine sahip olması bekleniyor. Bu özellikler kullanıcılara gün boyu yüksek performans ve hızlı şarj imkanı sunmak için tasarlanmış durumda. Hızla değişen ve gelişen akıllı telefon piyasasında OnePlus’ın bu yeni adımları, şüphesiz teknoloji meraklılarının ve sadık kullanıcılarının ilgisini çekecektir.