Teknoloji

One serisini piyasaya süren HTC’nin nisan geliri geçen yılın aynı dönemine göre düşük çıktı

HTC’nin One serisi akıllı telefonları geçen ay itibariyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede piyasaya çıktı. Tayvanlı şirket son birkaç aydır parlak gitmeyen finansal durumunu yeniden eski günlerindeki hâle getirmek için One akıllı telefonlara fazlasıyla güveniyor.

Şirketin nisan ayına dair finansal raporu ortaya çıktı. Aslına bakarsanız One cihazlarının yaptığı katkıya hüküm getirmek için henüz erken. Açıklanan rakamlara göre şirketin konsolide edilmiş geliri 31.03 milyar Tayvan doları (1.9 milyar TL) olarak kaydedildi. Mart ayında elde edilen konsolide gelir 30.88 milyar Tayvan dolarıydı, yani ortada bir iyileşmenin olduğu görülüyor. Ne var ki, Nisan 2012’deki satışlar geçen yılın aynı ayında kaydedilen 38.73 milyar Tayvan dolarına göre yüzde 20 düşmüş durumda.

HTC’nin One X ve One V akıllı telefonları geçen ayın ikinci yarısında Turkcell tarafından Türkiye’de piyasaya sürülmüş durumda. HTC One X’in peşin satış fiyatı 2000 TL civarındayken, One V içinse 900 TL civarında bir fiyat belirlenmiş durumda.

İlgili – BGR