ManşetlerSatın Alma Rehberi

Okula Dönüş 2024: Öğrenciler için dizüstü bilgisayar önerileri – Video

İçinde bulunduğumuz günlerde okula dönüş hazırlıkları epey hızlandı. Her zaman olduğu gibi, teknolojik ürünler de alışveriş listeleri içinde yer alıyor. Dizüstü bilgisayarlar da, teknolojik ürünler söz konusu olduğunda listenin başlarında geliyor. Her yıl bu zamanlarda MediaMarkt Türkiye katkılarıyla öğrenciler için uygun dizüstü bilgisayarları listeliyoruz. Bu yıl da, bütçeyi ön planda tutarak farklı özelliklerde ve fiyatlarda 6 farklı dizüstü bilgisayar seçtik.

Casper Nirvana C370

Casper Nirvana C370, fiyatı ve özellikleri birlikte dikkate alındığında, daha çok ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ideal bir dizüstü bilgisayar seçeneği olacaktır. Şık ve profesyonel seviyede görünen tasarımı ile dikkat çeken bu model, metalik görünüme sahip uzay grisi rengi ve bütünsel tasarımıyla öğrencilerin ilgisini çekecektir. Temel malzeme plastik olsa da, gerçekten üst sınıf bir his veriyor. Anti-Glare yansıtmasız ekranı sayesinde uzun süre bilgisayara bakan gözler yorulmayacaktır. 15.6’’ boyutunda ve 1366 x 768 piksel çözünürlükte geniş ekranı ise ders içeriklerini daha rahat takip etmeyi sağlayacaktır. Uplift olarak adlandırılan menteşe yapısı, klavye kullanırken bilek duruşunu destekleyerek konforlu bir kullanım sunuyor. 1.7kg ağırlıkta ve 19.6mm kalınlıkta gövdesi ile öğrenciler bu bilgisayarı kolaylıkla taşıyabilir, her yerde rahatça kullanabilir.

casper nirvana c370

Gün boyu süren bir pil ömrü vadeden bu dizüstü bilgisayar, Intel® Gemini Lake Refresh Celeron N4020 işlemci ile birlikte geliyor. Bu durum öğrencilerin hem ders çalışmalarını hem de boş zamanlarında eğlenceli aktiviteler yapmalarını kolaylaştıracaktır. Hızlı veri aktarımı sunan USB 3.0 portları ve HDMI opsiyonu sayesinde ödevler ve projeler daha pratik hâle gelecek. Ayrıca, sürgülü gizlenebilir kameraya sahip olması, öğrencilere ekstra güvenlik sağlayacaktır. Web kamerasının kalitesi de görüntülü görüşmeler ve online dersler için gayet yeterli görünüyor. Windows 11 işletim sistemi ile donatılmış Casper Nirvana C370, öğrencilere aradıkları kullanım kolaylığını ve modern özellikleri sunuyor.

Lenovo IdeaPad 1

15 bin TL seviyesine geldiğimizde, burada genellikle Intel Core i3 veya AMD Ryzen 5 işlemcili seçenekler görüyoruz. Tabii ki, bu ürünlerin model yılları biraz daha eskiye gidebiliyor. Ancak bunlar fiyat-performans açısından iyi bir denge kurduğu için tercih edilebilir. Onlardan bir tanesi AMD Ryzen 5 5500U işlemcili Lenovo IdeaPad 1. Bu ürün, fiyatı ve özellikleri itibarıyla lise öğrencileri için özellikle isabetli bir seçim olabilir. Full-HD çözünürlüğünde ve 15.6 inç boyutunda IPS ekranı, net ve canlı görüntüler sağlarken, 250 nit’lik parlaklık ve anti-glare özelliğiyle uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğunu minimize ediyor. AMD Ryzen 5 5500U işlemcisi ve 8 GB DDR4 RAM’i ile çoklu görevlerde yüksek performans sunuyor; ders notları, araştırma ve ödevler için ideal bir hız ve verimlilik sağlıyor.

lenovo ideapad 1

512 GB SSD depolama alanı, öğrencilerin ihtiyacı olan dosya, proje ve uygulamaları geniş bir alanda saklama olanağı tanırken, hızlı veri erişimi sağlayarak öğrencilerin zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor. Paylaşımlı AMD Radeon grafik kartı, dizüstü bilgisayarın genellikle internette araştırma veya Office uygulamaları için kullanılacağını düşündüğümüzde yeterli performansı sunacaktır. Windows 11 Home işletim sistemiyle gelen IdeaPad 1, modern ve kullanıcı dostu bir deneyim sunmayı da vadediyor.

13 saate varan pil ömrüyle dikkat çeken bu Lenovo dizüstü bilgisayarı, öğrenciler gün boyu kesintisiz çalışma imkanı vadediyor. 1 adet HDMI 1.4b, 1 adet kart okuyucu, kulaklık/mikrofon girişi gibi bağlantı seçenekleriyle de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Wi-Fi 11ac ve Bluetooth özellikleri de kablosuz tarafta esnekliği ve hızı artırıyor. Hafif ve ince Cloud Grey tasarımıyla hem taşınabilir hem de şık bir seçenek olarak da öne çıkıyor. Tüm bu özellikleriyle Lenovo IdeaPad 1, öğrenciler için fiyat-performans açısından ideal bir dizüstü bilgisayar olarak nitelendirilebilir.

Asus VivoBook 15

Yine 15-16 bin TL bandında bir başka model de ASUS’tan. ASUS VivoBook 15, uygun fiyata 12. Nesil Intel Core i5 işlemci, büyük Full HD ekran gibi özellikleri kullanıcılara sunuyor.  Bu VivoBook modelinin en belirgin avantajlarından biri, 15.6 in  boyutunda Full-HD çözünürlüğe sahip canlı TN ekranı. Bu ekran, ödevler, online dersler ve eğlence için mükemmel bir izleme deneyimi sunuyor. Ayrıca, 16:10 görüntü oranı, öğrencilerin daha fazla içerik görmesine ve çoklu görevlerle daha verimli çalışmasına olanak tanıyor.

asus vivobook 15

Gücünü 10 çekirdekli Intel Core i5-1235U işlemciden alan VivoBook 15, yoğun akademik görevleri ve günlük kullanımı rahatlıkla karşılıyor. 8 GB DDR4 RAM ile donatılmış olan bu cihaz, maksimum 16 GB RAM desteği ile gelecekteki yükseltmeler için de uygun görünüyor. 512 GB SSD depolama alanı, öğrencilerin tüm belgelerini, projelerini ve diğer dosyalarını rahatça saklamasını sağlıyor. Paylaşımlı Intel UHD Graphics ile günlük grafik işlemleri kolaylıkla yapılabilir, böylece öğrenciler grafik yoğun olmayan uygulamaları akıcı bir şekilde kullanabilir.

Bağlantı seçenekleri de öğrenciler için oldukça önemlidir. VivoBook 15 modeli bu alanda da beklentileri karşılıyor. 1 adet USB 2.0 Tip-A, 1 adet USB 3.2 Gen 1 Tip-C ve 2 adet USB 3.0 bağlantı noktaları ile çeşitli cihazlarla kolayca bağlantı kurulmasına imkan tanıyor. Ayrıca, Wi-Fi 5 ve Bluetooth desteği sayesinde kablosuz bağlantı seçenekleri de mevcut. 42Wh pil kapasitesi, uzun ömürlü kullanım sunuyor ve öğrencilerin gün boyu pratik bir şekilde çalışmalarına izin veriyor. SonicMaster ses kartı ve dahili mikrofonu ile çevrimiçi dersler ve sanal toplantılar için net bir ses çıkışı ve yakalama imkanı sunuyor. Ayrıca ön kamerası ile video görüşmeleri rahatlıkla yapılabilir. Üstelik güvenlik kilidiyle gizliliği de ön planda tutuyor. ASUS VivoBook, tüm bu özellikleri sayesinde, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayabilir.

HP Dizüstü Bilgisayar 15-fd1006nt

20-30 bin TL aralığına çıktığımızda, daha üst seviye AMD veya Intel işlemcili modelleri görüyoruz. Bunlar genellikle nispeten eski işlemcileri barındırsa da, fiyat-performans oranının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. HP Dizüstü Bilgisayar modeli de, 25 bin TL seviyesindeki fiyatıyla bu tür dizüstü bilgisayarlara bir örnek. Windows 11 Home işletim sistemi, kullanıcı dostu arayüzü ile ders çalışmayı daha verimli hale getiriyor. 10 çekirdekli Intel® Core™ 5 120U işlemci ve 8 GB DDR4 RAM ile yüksek performans sağlıyor, böylece öğrenciler çoklu görevlerde sorunsuz ve akıcı biçimde çalışabilirler. 512 GB PCIe NVMe SSD, hızlı veri erişimi ve geniş depolama imkanı sunarak öğrencilerin dosyalarını kolayca saklamalarını sağlıyor. 15.6 inç Full HD mikro kenarlı yansımasız ekran, %85 ekran-gövde oranı ile dikkat dağıtmayan geniş bir görüş alanı sunuyor. Böylelikle  uzun süreli çalışmalar ve online dersler için ideal bir görüntüleme ortamı teşkil ediliyor. HP True Vision 1080p FHD kamera, geçici gürültü azaltma özelliği ve çift dizi dijital mikrofon, net görüntülü aramalar ve sanal sınıf deneyimi sunuyor. MediaTek Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3, hızlı ve güvenilir internet bağlantısı ile online araştırmalar ve ödev teslimlerini kesintisiz yapmayı sağlayacaktır.

hp laptop 15

Bu HP dizüstü bilgisayar modelindeki tam boyutlu arkadan aydınlatmalı klavye, öğrencilere karanlık ortamlarda bile rahatça yazı yazmanıza olanak tanıyor. Hızlı pil şarj desteği, 45 dakikada yüzde 50 seviyesinde dolum imkanı vadederken, 1,59 kg ağırlığı ile hafif ve taşınabilir olan bu dizüstü bilgisayar, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu mobiliteyi sağlıyor. Sonuç olarak HP 15-fd1006nt, güvenilir performans ve kullanım kolaylığı ile eğitim hayatınızı destekliyor.

Huawei MateBook 14

Yine 20-30 bin TL aralığında ve HP’nin dizüstü bilgisayar modeline benzeyen bir başka örnek de Huawei’den. 12. nesil Intel Core i5 işlemcili Huawei MateBook 14, öğrenciler için dikkate değer avantajlar sunarak eğitim ve günlük kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. İlk olarak, 14 inçlik dokunmatik ekranı ile 2160 x 1440 çözünürlüğünde 2K UltraWide QHD görüntü kalitesi sunuyor. Bu da, öğrencilerin ders materyallerini daha net ve ayrıntılı görmelerine olanak tanıyor. Ekranın 3:2 görüntü oranı, özellikle belge ve web sayfalarını inceleme sırasında geniş bir alan sağlıyor, aynı zamanda çoklu görevlerde verimliliği artırıyor. Kullanımı kolay ve yumuşak tuşlu klavyesi ve ona eşlik eden cam yüzeyli trackpad’iyle dizüstü bilgisayarı rahatça kontrol edebilirsiniz. Web kamerası ise klavyeye yerleştirilmiş. Görüntü kalitesi iyi, ancak konumu itibarıyla biraz daha yukarıdan bakıyormuş gibi bir his oluşturuyor. Ancak kullanılmadığı zamanlarda kolayca kapatılması, gizlilik açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

huawei matebook 14

MateBook 14, Intel Core i5-1240P işlemcisi ile özellikle lise ve üniversite öğrencileri için hızlı ve güçlü bir performans sağlayacaktır. Ayrıca, 16 GB LPDDR4 RAM ve 512 GB SSD depolama alanı, yüksek hızlı veri işleme ve geniş depolama kapasitesi sağlar. Çoklu görev tarafında da bu paket iyi bir deneyim sunacaktır. Cihazın hafif ve taşınabilir yapısı, öğrencilere hareket halindeyken bile çalışmalarını sürdürebilme imkanı tanıyor. Uzun pil ömrüne sahip bu ürün, Huawei’nin verdiği 8 saat 1080p video oynatma süresi kriteriyle, tam bir gün boyunca kesintisiz kullanım sağlayacağını gösteriyor. USB-C, HDMI ve USB-A bağlantı noktaları ile çeşitli cihazlara kolay bağlantı sunar. Windows 11 Home işletim sistemi yüklü olan MateBook 14, kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile öğrencilerin çalışmalarını güvenli ve verimli bir şekilde yapmalarını sağlıyor. Aynı zamanda Huawei’nin çeşitli özel araçları ve diğer Huawei cihazlarıyla ortak çalışma imkanı esnekliği artıracaktır. Sonuçta Huawei MateBook 14, güçlü performansı ve kullanışlı özellikleriyle öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılar gibi görünüyor.

Apple M3 MacBook Air

Bütçesini bir MacBook’a kadar zorlayabilecekler için M3 işlemcili MacBook Air en iyi seçeneklerden bir tanesi olacaktır.  Bu dizüstü bilgisayar, özellikle üniversite öğrencilerinee birçok açıdan avantaj sunacaktır. İlk olarak, 13 inç Liquid Retina 4.5K ekranı sayesinde, not alırken, araştırmalar yaparken ve ders videolarını izlerken gözleri yormaz. Yüksek çözünürlüklü ekran, net ve canlı görüntüler sunarak, ders materyallerinin daha anlaşılır ve etkileyici olmasını sağlıyor.

apple m3 macbook air

Sekiz çekirdekli Apple M3 çipi ve 8 GB RAM’i ile MacBook Air, proje yazımı, araştırma yapma, çeşitli mühendislik programlarını çalıştırma veya Photoshop gibi uygulamalarını kullanma gibi işleri rahatlıkla yapacaktır. 256 GB SSD çoğu öğrenci için yeterli olur, ancak akademik projeler, ödevlerini ve kişisel dosyalar için daha fazla alan isteyenler biraz daha fazla ödeyerek 512 GB seçeneğine yönlenebilirler.

İki adet Thunderbolt bağlantı noktası ve Magesafe ile, hızlı veri transferi ve güvenli şarj imkanının yanı sıra, ek donanımlar da kolaylıkla bağlanabiliyor. WiFi 6E ve Bluetooth desteği, kesintisiz internet bağlantısı ve kablosuz cihazlarla uyumlu çalışma imkanı sunuyor. macOS işletim sistemi, öğrencilere güvenli, stabil ve kullanıcı dostu bir çalışma ortamı sağlıyor. Uzamsal ses teknolojisi ile donatılmış hoparlör sistemi, ders videolarını ve multimedya içeriklerini kaliteli bir ses deneyimi ile dinlemeyi mümkün hâle getiriyor. Ayrıca, 1080p çözünürlüğe sahip ön kamera ve ışıklı tuş takımı, online derslerde ve gece çalışmalarında büyük kolaylık sunacaktır.

Sonuç olarak, M3 MacBook Air, hafif ve taşınabilir tasarımı, güçlü performansı ve üstün ekran kalitesi ile öğrencilerin tüm akademik ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir dizüstü bilgisayar. Aynı zamanda Okula Dönüş zamanı kapsamında M2 ve M3 işlemcili MacBook Air’larda öğrencilere özel olarak sunulan indirimden de yararlanma imkanınız mevcut.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.