Teknoloji

Oculus PC’nin yazılımında Rift S hakkında ipuçları görülüyor

oculus rift s

Oculus‘un kurucularından Brendan Iribe, geçtiğimiz yılın sonlarında şirkete veda etmişti. Bu ayrılığın ardından Oculus’un bir strateji değişikliğine giderek Rift 2 yerine biraz daha mütevazı şekilde yenilenmiş Rift S isimli bir başlık üzerinde çalışabileceği belirtilmişti. UploadVR sitesinde yer alan habere göre, Oculus PC yazılımında Oculus Rift S ile ilgili ipuçları yer alıyor.

Bu ipuçlarından biri, Rift S’te yerleşik takip kameraları bulunacağını işaret ediyor. Gözbebekleri arası mesafeyi ayarlamaya yönelik yazılım ayarının bulunması ise Oculus’un orijinal Rift’te sunduğu donanım yoluyla ayar seçeneğinden vazgeçebileceğini gösteriyor.

Rift S’in özellik setinde bir cihaza ihtiyaç duymadan bağımsız olarak çalışabilen Oculus Quest sanal gerçeklik başlığıyla ortak bazı unsurların olması da muhtemel görünüyor. Orijinal Rift’ten farklı olarak sanal gerçekliğin sınırlarını zorlamak yerine daha sade bir deneyim yaşatacağa benzeyen Oculus Rift S, Facebook’un sanal gerçekliği herkes için erişilebilir kılma planına daha uygun bir cihaz olabilir. Ancak şu an için ortada Rift S’le ilgili somut bir bilgi bulunmadığını unutmamakta fayda var.