ManşetlerTeknoloji

Nvidia, 3,01 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple’ı geride bıraktı

nvidia chat with rtx

Nvidia, Apple‘ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu. Çip üreticisinin piyasa değeri 3,01 trilyon dolara ulaştı ve Apple’ın 3 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bıraktı.

Amiral gemisi H100 çipiyle yapay zeka yarışını domine eden Nvidia’nın pazar değeri de artmaya devam etti. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. Bu yılın şubat ayında da piyasa değeri 2 trilyon doları geçen şirket, hem Amazon’u hem de Alphabet’i geride bırakmıştı.

Nvidia’dan mayıs ayında yapılan açıklamada, çip satışları sayesinde 14 milyar dolar kâr elde edildiği belirtilmişti. Nvidia’nın önünde şu anda sadece piyasa değeri 3,15 trilyon dolar olan Microsoft bulunuyor. Şirketin hisse değeri hâlihazırda 1220 doların üstünde ancak hisselerin 7 Haziran’da bölünmesi planlanıyor.

Nvidia yapay zeka çipleri pazarında büyük hakimiyet kurdu

CNBC’ye göre; Nvidia’nın yapay zeka hızlandırıcıları, yapay zeka çipleri pazar payının yüzde 70 ila yüzde 95’ini oluşturuyor. Şirket şimdi bu yılın sonlarında beklenen Blackwell B200 GPU’dan başlayarak yıllık bazda yeni bir AI çipi piyasaya sürmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER