EğlenceTeknoloji

Nvidia GeForce Now oyun yayın servisini Android telefonlarına getiriyor

nvidia geforce now android

AMD bulut tabanlı oyun servisleri tarafında dikkate değer adımlar atıyor. Örneğin, Microsoft’un xCloud servisi bir Android telefonuna, AMD GPU ile güçlendirilmiş uzak internet sunucuları üzerinden Halo oyununun yayınını yapabiliyor. Google da, AMD destekli sunucuları üzerinden Google Pixel telefonlarına Stadia bulut tabanlı oyun servisini sunacak. AMD’nin bu hamleleri karşısında, grafik teknolojileri alanındaki en büyük rakibi Nvidia da boş durmuyor.

Nvidia, çok yakında GeForce Now bulut tabanlı oyun servisini Android telefonlarına açacağını açıkladı. Aralarında LG ve Samsung’un amiral gemisi telefonlarının da bulunduğu Android telefonlarına GeForce Now üzerinden oyun hizmeti verilecek.

Ne yazık ki, bu servisin tam olarak ne zaman geleceği ve ne kadara sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak görünen o ki, başlangıçta Nvidia’nın servisini denemek için ücret ödemek gerekmeyecek. Mac, PC ve Nvidia’nın Shield TV set üstü cihazlarında sunulan GeForce Now hizmetinde olduğu gibi, başlangıçta beta olarak sunulacak.

Nvidia, mobil cihazlarda bulut tabanlı oyun seçeneklerinden tam anlamıyla yararlanmak için, oyun severlerin bir oyun kumandasına ihtiyaç duyacağını belirtti:

Mobil deneyimden tam anlamıyla faydalanmak için, bazı oyunlar için SHIELD kumandası, Razer Raiju Mobile, Steelseries Stratus Duo veya Glap Gamepad gibi bir Bluetooth gamepad ile oyun oynamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bazı oyunlar bir Android telefonunda gamepad olmadan oynanamayacak.

Nvidia’nın oyun servisleri Android’e yabancı değil

Nvidia için servisi Android telefonlara getirmek çok çaba gerektirmiyor. Aslına bakarsanız, Nvidia GeForce Grid, öncelikle Android tabanlı bir taşınabilir oyun konsolu olan Nvidia Shield’a gelmişti. Ayrıca Nvidia Shield TV’de de çalışıyor ki, bu cihaz da yıllardır Android TV ile çalışıyor. Mac ve PC tarafında ise, sadece davet usulü işleyen GeForce Now oyunları internet üzerinden yayınlama konusunda kendisini kanıtlamışa benziyor. Eğer mükemmel bir Wi-Fi veya Ethernet bağlantınız varsa ve sunucuya da nispeten yakınsanız, iyi bir oyun deneyimi elde etmeniz mümkün olacaktır.

GeForce Now’ın LTE veya 5G hücresel bağlantısı üzerinden çalışıp çalışmayacağı da ayrı bir soru olarak ortada duruyor. Eğer Nvidia bu servisten gerçekten para kazanmak istiyorsa, servisin kullanılacağı alanı genişletmeli, ayrıca beta sürecinin de ömür boyu olmasının önüne geçmeli.

Yakın zamanlarda Nvidia, Softbank ve LG U+ ile iş birliğine giderek GeForce Now’ı Japonya ve Güney Kore’ye getirmişti. Bu servis daha önce Kuzey Amerika ve Avrupa’da kullanılabiliyordu. Ayrıca şirket, ABD’nin Kaliforniya eyaletine ve Almanya’ya eklediği RTX grafik kartlı yeni sunucularla ek performans da sağlıyor.