Teknoloji

Nvidia, GeForce Experience uygulamasını bu yıl içinde sonlandırıyor

nvidia geforce experience

Nvidia, grafik işlemcileri (GPU) için geliştirdiği beta uygulamasının tam sürümüne oldukça yaklaştığını duyurdu ve yıl sonuna kadar tüm GeForce Experience kullanıcılarını bu yeni uygulamaya geçirmeyi planladığını açıkladı. Nvidia, uygulamaya birkaç yeni özellik ekleyerek hazırlıklarını hızlandırdı. Bu özellikler arasında G-Sync’i açıp kapatma, RTX HDR için çoklu monitör desteği ve sürücü geri alma işlevleri bulunuyor. Ayrıca, uygulama artık ShadowPlay kaydınızı durdurabilecek DRM içeriğini oynatırken size bildirim de gönderebilecek.

Nvidia’nın açıkladığına göre, uygulamaya yapılacak gelecek güncellemelerle birlikte Nvidia Denetim Masası’nın kalan özellikleri de eklenecek. Bu özellikler arasında surround seçenekleri, özel çözünürlükler ve çoklu monitör kurulumu yer alıyor. Şubat ayında ilk kez tanıtılan Nvidia uygulaması, GeForce Experience ve Nvidia Denetim Masası’nı tamamen devralacak.

Yeni uygulama, aynı zamanda istatistikler, kare hızları ve diğer bilgilerin daha rahat okunabilmesi için yazı tipi stillerini değiştirme imkanı da sunuyor. Kullanıcılar, uygulama arayüzü için “binlerce renk” arasından seçim yapabiliyor. Ayrıca, artık oyun ve uygulamaların kullanıcıya özel sıralanması ve filtrelenmesi kalıcı hale getirildi ve manuel olarak eklenen programları gizleme veya kaldırma seçeneği de mevcut.

RTX HDR desteği de ilk olarak video içerikleri için duyurulmuştu, ancak oyunlar için de oldukça etkileyici sonuçlar sunuyor. Bu özellikten faydalanmak için, oyundayken Alt + Z tuşlarına basarak Nvidia’nın kaplamasını açabilir ve “Oyun Filtresi”ni seçip HDR’ı etkinleştirebilirsiniz.

Nvidia, yıl sonuna kadar tüm GeForce Experience kullanıcılarının bu yeni uygulamaya geçmesini sağlayarak, kullanıcılara daha kapsamlı bir deneyim sunmayı hedefliyor.