Manşetler

Nuance Wintermute Projesiyle ses tanıma servisini platformdan bağımsız kılıyor

Apple ve Google gibi şirketler ses tanıma servislerini genellikle kişisel asistanlar gibi işlev görecek şekilde konumlandırıyor, bunlarla paylaşılan bilgiler ise genellikle belirli platformlara bağlı oluyor. Nuance bu durumu Wintermute Projesiyle değiştirmeyi hedefliyor. Platformdan bağımsız ses tanıma servisi buluttan destek alıyor.

Nuance’in Wintermute servisi akıllı telefon, tablet, masaüstü bilgisayar veya TV gibi farklı platformlarda gerçekleştirilen arama sorgularını ve içerikleri akıllı bir şekilde depoluyor. Bir akıllı telefon kullanıcısı cihazı üzerinden bir spor karşılaşmasının sonucunu sorduğunda Wintermute ilgili bilgiyi doğru şekilde yansıtıyor. Daha sonra Nuance Dragon ses tanıma teknolojisini barındıran bir TV’de, akıllı telefondan skorunu sorguladığı maçı izlemek istediğine, bunun için “maçı aç” benzeri basit bir komut vermesi yeterli oluyor. Wintermute kullanıcının daha önce hangi maçı sorduğunu bildiğinden bunun görüntülerini hemen karşına çıkarıyor.

The Verge sitesinin gerçekleştirdiği incelemede farklı bir kullanım senaryosu daha gösteriliyor. Bu senaryoda kullanıcı akıllı telefonuna Rolling Stones’tan bir şarkı çalması komutunu veriyor. Şarkı çok kısa bir süre sonra akıllı telefonda çalmaya başlıyor. Bir süre sonra şarkıyı kapatan kullanıcı masaüstü bilgisayarın başına geçiyor ve az önce dinlediği şarkıyı çalmasını bilgisayara komut veriyor, üstelik bunu şarkının bilgilerini vermeden yapıyor. Wintermute sistemi saniyeler içinde bilgisayarda şarkının çalmasını başlatıyor.

Kullanıcıların birden fazla cihaza sahip olduğu ve bunların birbiriyle senkronize şekilde çalışmasını istediği bir ortamda Nuance’in Wintermute projesi gerçekten bu amaca ve isteğe uygun bir hareket tarzı içeriyor. Servisin akıllı yapısı ve bizim yaptığımız sorgulara ve verdiğimiz komutlara göre yeni şeyler öğrenmesi de onu çok daha verimli kılıyor. Nuance’in bu projesinin son kullanıcılarla bir an önce buluşmasını umuyoruz.

İlgili >> The Verge (1), (2)

[Görsel – The Verge]