Manşetler

Nuance Dragon Dictation ve Search iOS uygulamalarına Türkçe dil desteğini getiriyor – Galeri & Video

Nuance adı size yabancı gelebilir, ancak Siri’nin altyapısında bu şirketin büyük katkıları olduğunu, ayrıca şu sıralar TV’lerde reklamlarını gördüğünüz ses tanıma özellikli Samsung Smart TV’lerin karşısındaki kişinin sesini anlamasına olanak sağladığını söylesek herhalde kafanızda bir resim canlanır. Nuance Communications sadece kurumlara hizmet sunmakla kalmıyor, ses tanıma sistemleri konusundaki tecrübelerini çeşitli yollarla son kullanıcılara da doğrudan sunuyor.

Dragon uygulamaları burada en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. 34 ülkedeki iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları tarafından kullanılan Dragon Dictation ve Dragon Search uygulamaları kullanıcıların SMS mesajlarını, e-postalarını, sosyal ağ güncellemelerini, mobil web aramalarını ve daha fazlasını yazarak değil konuşarak, böyle beş kat daha hızlı olarak gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

SMS, e-posta, Twitter veya Facebook gibi sosyal ağ servislerine durum güncellemesi gönderimi için Dragon Dictation uygulaması kullanılıyor. 60 saniyelik bir tamponlama süresi olan bu uygulama herhangi bir kelime sayı kısıtlaması olmaksızın bu süre esnasında söylenen her türlü sözü yazıya çeviriyor. Konuşma sonunu otomatik olarak algılayan uygulama oluşturduğu metni SMS veya e-posta uygulamalarına gönderiyor veya kendi çatısı altından sosyal ağlara paylaşma fırsatı sunuyor. Aynı şekilde yazıyı panoya kopyalayıp farklı amaçlar için de kullanmanız mümkün.

google-result

Dragon Search ise kullanıcıların Google, Yahoo, Twitter, iTunes, Wikipedia veya YouTube üzerinden arama yapmalarına imkan sağlıyor. Arama kanallarını uygulamayı kullanma esnasında değiştirebilirsiniz, bunun için karusel adı verilen ve ekranın üstünde çubuk görümündeki bir yapı kullanılıyor.

Dragon Search ve Dictation uygulamaları yukarıda belirttiğimiz gibi App Store’da var, ancak bunlar henüz Türkçe dil desteği kazanmış değil. Nuance yöneticileri Türkçe dil desteğinin eklenmiş olduğu güncellemenin 1-2 hafta içinde yayınlanacağını tahmin etseler de, 23 Mayıs tarihini de kuvvetli bir ihtimal olarak belirtmekten geri kalmadılar. Android versiyonunun da 4-10 hafta arasında Türkçe dil desteği kazanması bekleniyor. Nuance ücretsiz olarak sunulan bu uygulamalar sayesinde kullandığı sistemin Türkçe’yi daha iyi şekilde öğrenmesini sağlamayı ve elde edilen bu tecrübeden de faaliyet gösterdiği otomotiv, tıp, çağrı sistemleri gibi alanlarda faydalanmayı amaçlıyor.

Galeri: Nuance Dragon Search ve Dictation Ekran Görüntüleri
[nggallery id=917]