ManşetlerTeknoloji

Nothing’in yeni amiral gemisi Phone (3), 2025’te piyasaya çıkacak

nothing phone 2a inceleme phone (3)

Nothing Phone (2) geçtiğimiz yılın temmuz ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla bu telefonun takipçisinin de birkaç hafta içinde resmiyet kazanabileceği konuşulmuştu. Ancak bu beklentinin boşa olduğu en yetkili ağız tarafından açıklandı. Nothing’in kurucusu ve CEO’su Carl Pei tarafından verilen bilgiye göre, Nothing Phone (3) 2025’te tanıtılacak ve piyasaya çıkacak.

Üst segment akıllı telefonların her yıl yenilendiğini düşününce Nothing’in bu yaklaşımının ilginç olduğu söylenebilir. Şirketin bu yaklaşımının temelinde ise yapay zeka bulunuyor.

Nothing, yeni amiral gemisi telefonunu gelecek ay tanıtmak ve bugünlerde pek çok şirketin yaptığı gibi yapay zeka özelliklerini duyurmak yerine farklı bir yol izliyor. Aceleci davranmayan şirket, yapay zeka gibi son derece kişiselleştirilmiş ve dinamik bir kullanıcı deneyimi sağlamak için kullanıcı arayüzünü yeniden tanımlamak ve yapay zekayı sistem düzeyinde entegre etmek için işleri ağırdan alacak.

Carl Pei’nin hesabından paylaşılan video, şirketin yaklaşımı konusunda daha fazla ayrıntı içeriyor. Pei’nin yapay zeka konusunda rakiplerine küçük taşlar attığı videoda “uygulama sonrası dünya” ifadesi birkaç kez geçiyor. Pei, Nothing’in bugünün uygulama tabanlı dünyasından yarının “uygulama sonrası dünyasına” bir köprü kurmak istediği belirtiliyor.

Nothing Phone (3) riske atılmıyor

Ne olursa olsun, bu açıklama Nothing’in tüketicilerle buluşan yapay zeka tarafındaki yarışa dahil olacağı anlamına geliyor. Şüpheci bir perspektiften bakarsak, bu açıklama Phone (2)’nin satışlarının beklenen seviyede olmadığı ve Phone (2a)’nın beklentileri aştığı şeklinde yorumlanabilir. Bu nedenle Nothing’in Phone (3)’ü piyasaya sürüp riske atmak istemediği belirtiliyor.

Bu şekilde, gelecek yıl bazı ilginç kullanıcı arayüzü yenilikleri ortaya çıkarsa, AI ile uygulamalar arasında “köprü kurma” veya benzeri bir şey olursa, Nothing Phone (3) gerçekten bir hit haline gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER