ManşetlerTeknoloji

Nothing Ear (Open) tanıtıldı: Açık kulak tasarımı, 30 saat pil ömrü

Nothing Ear (Open)

Londra merkezli teknoloji markası Nothing, yeni bir kulaklık modeliyle ses ürünleri portföyünü genişletmeye devam ediyor. Şirketin son ürünü Nothing Ear (Open), önceki modellerden farklı olarak tamamen kablosuz kulaklık (TWS) değil, açık kulaklık tasarımıyla öne çıkıyor. Sony Linkbuds, Bose Ultra Open ve Huawei FreeClip gibi rakiplerle yarışacak olan bu model, Nothing’in bu yıl tanıttığı üçüncü ses ürünü. Ear ve Ear (a) modellerinin ardından piyasaya çıkan bu cihaz, kullanıcı deneyiminde yeni bir sayfa açıyor.

Nothing Ear (Open), isminden de anlaşılacağı üzere açık kulak tasarımıyla kullanıcıya çevredeki sesleri duymaya olanak tanıyor. Kulak kanalı tamamen kapanmadığı için kullanıcılar, çevresel farkındalıklarını kaybetmeden müzik dinleyebiliyor. Cihazın tasarımında dış kulağı saran eğimli bir başlık kullanılmış ve bu sayede konforlu bir oturuş sağlanmış. Kulaklık sapı ise markanın imzası haline gelen şeffaf yapıya sahip ve cihazda silikon kulaklık uçları bulunmuyor.

Kulaklıklar, ince ve geniş yapısıyla dikkat çeken hap şeklinde şeffaf bir taşıma kutusunda sunuluyor. Ayrıca IP54 sertifikası ile toz ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık sağlıyor.

Ses kalitesi açısından, Ear (Open), 14.2mm titanyum kaplı sürücüler ile donatılmış. ‘Bass Enhance’ algoritmasıyla düşük frekanslı seslerde daha güçlü performans sunuyor. Cihaz ayrıca, arama sırasında sesin daha net duyulmasını sağlayan yapay zeka destekli Clear Voice teknolojisi ile donatılmış. Ancak açık kulak tasarımı nedeniyle bu modelde aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor.

Nothing Ear (Open) için ne kadar ödemek gerekiyor?

Pil performansı açısından, Nothing Ear (Open) tek bir şarj ile 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor. 64 mAh bataryaya sahip olan kulaklıklar, 635 mAh kapasiteli taşıma kutusu ile bu süreyi 30 saate kadar uzatabiliyor. Ayrıca cihaz Bluetooth 5.3 ile iki cihaza aynı anda bağlanabiliyor ve ChatGPT entegrasyonu sayesinde yapay zeka tabanlı sohbet botuna hızlı ve kolay erişim sağlıyor.

Nothing Ear (Open), 149 dolar/149 euro/129 sterlin fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Bugünden itibaren ön siparişe açılan cihaz, 1 Ekim’den itibaren satışa çıkacak.