ManşetlerTeknoloji

Nothing CMF Phone 1 tanıtıldı: Çıkarılabilir arka kapak, Dimensity 7300 işlemci, Super AMOLED ekran

nothing cmf phone 1

Nothing CMF markasını taşıyan ilk akıllı telefonu olan CMF Phone 1, bir süredir devam eden paylaşım ve sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Kullanıcılar tarafından değiştirilebilen bir arka panelle gelen telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 7300 işlemcisi bulunuyor.

Akıllı telefonda 6.67 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran mevcut. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 2000 nit, yenileme hızı ise 120 Hz. 16 megapiksel ön kamera ile gelen telefonda parmak izi tarayıcısı da ekranın altına yerleştirilmiş. Phone 1’de 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensör eşlik ediyor.

CMF markası için tasarım büyük önem taşıyor ve Phone 1 de bu alanda iddiasını gösteriyor. Akıllı telefonun arkasında pek çok aksesuarın monte edilebildiği bir nokta bulunuyor. Buna ek olarak, arka panel kullanıcılar tarafından kolaylıkla değiştirilebiliyor. Bu da kullanıcılara farklı renkleri deneyimleme imkanı sağlıyor.

Arka panelin çıkarılabilir olması, başka onarımları da kolaylaştırıyor. Böylelikle telefonun kullanım süresini uzatmak da mümkün oluyor.

nothing cmf phone 1

CMF Phone 1 kutusundan Android 14 ve Nothing OS 2.6 ile çıkıyor. Bu da AI Wallpaper Generator gibi bazı kişiselleştirme özelliklerini getiriyor. Akıllı telefonun 2 yıl büyük Android güncellemesi ve 3 yıl da güvenlik yaması alacağını belirtmekte fayda var.

CMF Phone 1’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 5000 mAh pil veriyor. Bu pil, 5W ters kablolu şarj özelliğine de sahip. CMF Phone 1’de kablosuz şarj özelliğinin de bulunduğunu belirtmekte fayda var.

nothing cmf phone 1

Akıllı telefonun IPX2 dayanıklılık sertifikasının çok güçlü olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Ancak Nothing, telefonun testler sırasında 3 saniye boyunca 25 saniye suya daldırılabildiğini ve zarar görmediğini vurguluyor.

Nothing CMF Phone 1 için ne kadar ödemek gerekiyor?

CMF Phone 1’in 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu sadece Hindistan’da satılacak ve telefonun fiyat etiketinde 15999 rupi (6272 TL) yazıyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyon Avrupa’da 239 avro karşılığında satılacak. 256 GB depolama alanı isteyenlerin ise 279 avro ödemesi gerekecek.

nothing cmf phone 1

Nothing CMF Phone 1 için siyah, yeşil, mavi ve turuncu renk seçenekleri sunuluyor. Ön siparişe açılan telefonun sevkiyatları da bu hafta içinde başlayacak.