Teknoloji

Nokia Asha 302 Ön İnceleme – Galeri & Video

nokia-asha-302-on-inceleme-00002

Nokia’nın 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı akıllı telefonlardan bir tanesi de giriş seviyesi Asha serisine mensup Nokia Asha 302‘ydi. Tam QWERTY klavyeli tasarıma sahip olan bu cihaz geçmişin Nokia E71’ini andırmıyor değil. Dokunmatik ekran barındırmayan Nokia Asha 302’de tüm kontroller QWERTY klavye ve onun üstünde yer alan navigasyon tuşları ve atanmış tuşlarla yürütülüyor.

Nokia Asha 302’de 2.4 inç, 240 x 320 çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Ekranın altındaysa navigasyon tuşları, atanmış tuşlar ve hızlı başlatma tuşları bulunmakta. Sağda ve solda en kenara yerleştirilmiş tuşlar sosyal ağ ve mesajlaşma işlevleri için kullanılabiliyor. İnceleme videosunda da göreceğiniz gibi her iki tuşa da birer işlev atayabilir, örneğin sosyal ağlarda güncelleme girme veya yeni bir e-posta yazma işlevlerini hızlandırabilirsiniz. E-posta demişken, Nokia Asha 302 Gmail, Yahoo, Hotmail, POP3 ve IMAP gibi posta kutularının yanı sıra Mail for Exchange desteği de barındırıyor. Yani, diğer bir deyişle şirket e-posta hesabınıza gelen iletilere de Nokia Asha 302 ile ulaşabilirsiniz.

Nokia Asha 302’nin QWERTY klavyesinde yazı yazmak zor gelmiyor. Numerik tuşlar eklenen siyah renkli işaretler sayesinde diğer tuşlardan kolaylıkla ayrılabiliyor. Bu arada cihazın Bluetooth ve Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı ayarlarını hızlı bir şekilde yapmak için birer tuş atanmış. Örneğin boşluk tuşuna bir süre basarsanız karşınıza WLAN ayarları gelecek. Nokia Asha 302 Series 40 işletim sistemiyle çalışıyor. Cihazın ana ekranına randevu kayıtları, sosyal ağ güncellemeleri veya hızlı başlatma kısayolları eklemek mümkün. Nokia Mağaza üzerinden de çeşitli uygulamaları indirmek mümkün.

Nokia Asha 302’de 1 GHz’lik bir işlemci bulunuyor. Series 40 cihazında 1 GHz’lik bir işlemci görmek oldukça şaşırtıcı. Cihazla geçirdiğimiz kısa süre boyunca herhangi bir takılma gözlemlediğimiz de pek söylenemez. 1 GHz’lik işlemciye 128 MB RAM, 256 MB ROM ve 100 MB dahili bellek eşlik ediyor. microSD kart yuvasıysa 32 GB’ye kadar destek sunuyor.

Nokia Asha 302’nin arkasında 3.2 megapiksel çözünürlüklü, VGA çözünürlükte video kaydı yapabilen gbir kamera bulunuyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, FM radyo, HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps gibi özellikler yer alırken GPS desteğinin bulunmaması doğrusu biraz şaşırtıcı.

Nokia Asha 302’ye ait birkaç fotoğrafı ve ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Nokia Asha 302 Ön İnceleme

Galeri: Nokia Asha 302 Ön İnceleme
[nggallery id=858]