Teknoloji

Yeni Nokia 7.3 sızıntısı tasarım detaylarını gösteriyor

nokia 7.3

Nokia 7.3 hakkındaki söylentiler birkaç haftadır etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun HMD Global’ın 22 Eylül’de düzenlediği etkinlikte tanıtılabileceği iddia edilse de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Şirket bu etkinlikte sadece Nokia 2.4 ve 3.4 modellerini tanıtmakla yetinmişti. Nokia’dan 7.3 için hâlâ resmi bir işaret gelmezken, akıllı telefonun tasarımını gösteren taslaklar OnLeaks tarafından paylaşıldı.

Nokia 7.3’ün ekranının sol üst köşesinde yuvarlak kamera deliği bulunuyor. 6.5 inç büyüklüğündeki bu ekranın Full HD+ çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. Telefonun plastik arka panelinde ise yuvarlak kamera modülüne yerleştirilmiş dört sensör bulunuyor. Kameraların sol tarafında LED flaş, altında ise yuvarlak parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Nokia 7.3’ün sağ kenarında güç butonu ve ses kontrol tuşları görülüyor. Alt kenarda ise USB-C girişi, hoparlör ve mikrofon bulunuyor. Üst kenarda ise 3.5 mm. kulaklık jakı ve ikinci mikrofon yer alıyor.

Paylaşıma göre; Nokia 7.3, 65.8 x 76.3 x 8.2 mm. boyutlarında. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 690 işlemcinin bulunması öngörülüyor. 24 megapiksel ön kamera, 48 megapiksel ana arka kamera, 4000 mAh pil ve 18W şarj telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER