Kapalı mekanlarda çiftçilik yapmak giderek daha popüler bir eylem haline dönüşüyor ve faydaları daha açık görülür hâle geliyor. Üretimin mevsimlerle sınırlı kalmak yerine tüm yıla yayılabilmesi ve verimlilik söz konusu popülaritenin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Kapalı çiftliklerde daha az elektrik ve su tüketerek daha fazla hasat elde edilebiliyor. Ortaya çıkan atık miktarı da geleneksel yöntemlerin altında seyrediyor. ABD’nin New Jersey eyaletinde yapımı devam eden çiftlik ise dünyanın en büyük kapalı çiftliği olacak. Tahminlere göre, tesiste her yıl 1 milyon tona yakın ot ve yeşillik üretilecek.
Kapalı çiftlik, Newark’ın Ironbound isimli sanayi bölgesinde kurulacak. Eski bir çelik fabrikasının içine kurulan çiftlikte üretilen bitki ve otlar yerel pazarlarda satılacak. Projenin maliyetiyse 30 milyon dolar olacak.
Kapalı çiftlik için gerekli fonlar vergi indirimleri, bağışlar ve özel yatırımcılar aracılığıyla sağlanacak. Daha sürdürülebilir bir gelecek için şehirlerin ve bireylerin attığı adımlara somut bir örnek teşkil eden kapalı çiftlik, şehirde yaşayan insanların daha taze bitkiler tüketmesinin önünü açacak.
Philips de kapalı mekanlarda yapılan çiftçilik destek olmak için bir araştırma merkezi kurdu. Şirket söz konusu merkezde iç mekanlarda yapılacak çiftçilik faaliyeti için uygun LED ışık formüllerini bulmaya çalışıyor.