EğlenceManşetler

Netflix TV uygulamasında ana sayfa yeniliğini test ediyor

netflix tv ana sayfa yeni tasarım

Netflix, TV uygulamasında kullanıcı deneyimini geliştirmek için ana sayfa tasarımını yeniliyor. Yeni görünüm, izlemek istediğiniz dizi ve filmleri içeren kutuları, uzaktan kumandanızla üzerine geldiğinizde genişleyerek daha fazla bilgi sunan dinamik kutularla değiştiriyor. Bu yenilik, izleyicilerin içerikleri daha rahat keşfetmelerine yardımcı olacak.

Mevcut Netflix ana sayfasında, bir başlığın üzerine gelindiğinde ekranın en üstünde fragman ve diğer bilgiler gösteriliyor. Yeni tasarım ise bu bilgileri konsolide ederek, ekranın herhangi bir yerinde daha belirgin hale getiriyor. Böylelikle, izleyiciler aradıkları bilgiyi daha hızlı ve kolay bir şekilde bulabiliyor.

Yeni tasarımda, bir dizi veya film kutusunun üzerinde yeterince uzun süre durulduğunda, kutunun içinde kısa bir önizleme otomatik olarak oynatılıyor. Kutunun altında ise başlığın özetini, yayınlandığı yılı, bölüm sayısını ve türünü görmek mümkün oluyor. Bu sayede, izleyiciler içeriğin tüm detaylarına tek bir yerden erişebiliyor.

netflix tv ana sayfa yeni tasarım

Netflix TV uygulamasında nihai amaç; göz hareketlerinin azaltılması

Netflix Ürün Müdürü Pat Flemming, “Üyelerin ana sayfa deneyimini tararken gözleriyle adeta jimnastik yaptığını sıklıkla gözlemliyoruz,” dedi. Bu yeni tasarım, üyelerin bir başlığın kendileri için uygun olup olmadığını daha kolay anlamalarını amaçlıyor. Bu sayede, kullanıcıların göz hareketleri minimize edilerek daha rahat bir deneyim sunuluyor.

Netflix’in görünümündeki değişiklikler sadece içerik kutularıyla sınırlı değil. Yenilenen ana sayfa, sol taraftan çıkan menüyü kaldırarak ekranın üst kısmında daha düzenli bir seçenek sunuyor: arama, ana sayfa, diziler, filmler ve Benim Netflix’im. Bu yeni menü düzeni, kullanıcıların menüye erişimini kolaylaştırmak için tasarlandı.

netflix tv ana sayfa yeni tasarım

Yeni menü, sol taraftaki menüde bulunan bazı seçenekleri de azaltıyor. “Kategoriler”, “Yeni ve Popüler” ve “Listem” sekmeleri menüden kaldırıldı. Ancak, kullanıcılar yine de “Kategoriler” sekmesine arama sekmesinden erişebiliyor ve Benim Netflix’im sekmesi, mobil uygulamada sunulan içerik önerilerini ve kısa yoldan erişimi içeriyor.

Bu yeni ana sayfa tasarımı, akıllı televizyonlar ve diğer akış cihazları kullanan küçük bir abone grubuyla test edilmeye başlanacak. Flemming, “Eğer bu deneme başarılı olursa, önümüzdeki aylarda ve çeyreklerde bu yeniliği daha geniş bir üye tabanıyla paylaşmayı çok isteriz,” dedi. Bu testin başarısına bağlı olarak, yeniliklerin daha fazla kullanıcıya sunulması planlanıyor.

Netflix, yalnızca dizi ve filmlerle sınırlı kalmayarak içerik çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Örneğin, Jake Paul ve Mike Tyson arasındaki canlı dövüş, NFL oyunları ve WWE’s Monday Night Raw gibi içeriklerle izleyici kitlesini genişletiyor. Bu bağlamda, yeni ana sayfa tasarımı, genişleyen içerik yelpazesine uygun olarak daha kapsamlı ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER