Eğlence

Netflix reklamsız temel abonelik paketini pek çok ülkede sonlandırdı

netflix türkiye fiyatları zam

Netflix 2022’de reklamlı abonelik planını duyurmuş ve bu plan ABD’de 7 dolar, Kanada’da 6 dolar, İngiltere’de 5 pound ve bazı Avrupa ülkelerinde 6 avro karşılığında kullanıma sunulmuştu. Şirket bir süre önce de 10 dolarlık temel reklamsız abonelik planını sonlandıracağını duyurmuştu. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre, bu plan uygulamaya koyuldu.

Netflix’in pek çok ülkede kullanıcılarına bildirim gönderdiği ve temel abonelik planınının sonlandırılacağını ve bu nedenle yeni bir planın seçilmesini istediği öğrenildi. Kullanıcılar reklamlı seçenek ve Full HD ya da 4K abonelik planlarından birini tercih edebilecek.

Netflix’in reklamlı abonelik planı kullanıma sunulduğu ülkelerde belli bir popülarite yakalamış durumda. Tüm pazarlarda mevcut olmayan bu planın şimdiden 40 milyon abonesi bulunuyor.

Bu noktada bazı dizi ve filmlerin lisans hakları nedeniyle reklamlı abonelik planıyla izlenemediğini belirtmekte fayda var. Çocuk profillerinde reklam gösterilmezken, oyunlar da reklamsız şekilde oynanabiliyor.

Netflix Türkiye abonelik fiyatları ne kadar?

Netflix’in reklamlı abonelik planı henüz Türkiye’de kullanıma sunulmuş değil. Türkiye’de temel paket için her ay 119,99 TL, standart paket için 176,99 TL ve premium paket için de 229,99 TL ödemek gerekiyor.