Eğlence

Netflix’ten yeni bir Squid Game oyunu geliyor

netflix squid game

Netflix, en popüler yapımlarından biri olan Squid Game dizisinden farklı şekillerde yararlanmaya devam ediyor. Şirket en son finans raporunda Squid Game’den ilham alan çok oyunculu bir oyunu piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

Oyun, Squid Game’in merakla beklenen ikinci sezonuyla eş zamanlı şekilde yayınlanacak. Oyunun tarzı ve nasıl bir deneyim sunacağı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Netflix, Squid Game temelli pek çok ekstra içerik sunuyor

Program halihazırda şirket için birçok yan ürün ortaya çıkarmış durumda. İlk sezonun 2021’de uluslararası bir sansasyon haline gelmesinin ardından Netflix, kurgusal realite şovunu temel alarak Los Angeles’ta bir sanal gerçeklik versiyonunun yanı sıra yüz yüze bir pop-up deneyimi oluşturdu.

Şirket ayrıca kaynak materyalinden çok daha az öldürücü olan gerçek bir realite TV şovu olan Squid Game: The Challenge’ı yaratmak için bir İngiliz yapım şirketiyle birlikte çalıştı.

Netflix’in son finans raporu, şirket için reklamların ne kadar önemli hâle geldiğini de gösteriyor. Reklam destekli paket, kullanımda olduğu pazarlarda yeni aboneliklerin yüzde 45’ini oluşturuyor. 18 aydır kullanımda olan bu planın kullanıcı sayısı son çeyrekte yüzde 34 oranında artmıştı. Bu artışta Netflix’in reklamsız temel abonelik planını kademeli olarak kaldırması da rol oynuyor. Kanada ve İngiltere’de uygulanan bu politika, önümüzdeki dönemde ABD ve Fransa gibi ülkelere de gelecek.