Eğlence

Netflix Roald Dahl kitaplarının animasyon uyarlamaları üstünde çalışıyor

netflix roald dahl

Netflix Roald Dahl imzalı popüler çocuk kitaplarına yeni bir soluk katmak için çalışıyor. Şirket, bu çalışmalar çerçevesinde Dahl’ın popüler kitapları Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Matilda, The BFG , Bay ve Bayan Kıl gibi kitapları, animasyon diziler olarak izleyicilerle buluşturacak.

Dahl’ın kitaplarının büyük çoğunluğu daha önce beyaz perdeye uyarlanmıştı. 1971 yapımı Willy Wonka & Charlie’nin Çikolata Fabrikası ile başlayan uyarlamalar, 1996 yapımı Matilda ve Steven Spielberg’in yönettiği The BFG gibi projelerle devam etmişti. Netflix ile yapılan anlaşma çerçevesinde söz konusu kitaplar bu sefer çizgi dizi olarak görücüye çıkacak.

Ekonomik açıdan bakıldığında Dahl’ın kitaplarını çizgi diziye dönüştürmek, Netflix için mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Çevrimiçi içerik servisi pazarına Disney+ ile girmeye hazırlanan Disney’in elinde oldukça zengin bir animasyonlu içerik portföyü bulunuyor. Netflix’in de şimdiden yanıt vermek için gereken adımları atması önem taşıyor.

Netflix’in aboneleriyle buluşturacağı Ronald Dahl eserlerinin tam listesi ise şu şekilde: Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Matilda, The BFG, Bay ve Bayan Kıl, Charlie’nin Büyük Cam Asansörü, George’un Harika İlacı, Boy, Going Solo, İri Kıyım Timsah, Zürafa ve Peli ve Ben, Şeker Henry’nin Akılalmaz Öyküsü, The Minpins, Sihirli Parmak, Esio Trot, Dirty Beasts, Rhyme Stew.

Netflix Roald Dahl eserlerini sürekli içerik olarak yayınlamak yerine özel içerik kategorisinde sunacak. Bazı Dahl kitaplarının kısalığını göz önüne alınca bu tercih oldukça mantıklı görünüyor. Bu tercihin Matilda ve Charlie serisinde de hikayeyi daha rahat anlatma imkanı vereceği düşünülüyor. Listede Cadılar’ın eksikliği göze çarparken, bunun kitabın Robert Zemeckis tarafından beyaz perdeye aktarılacağı haberleriyle bağlantılı olduğu düşünülüyor.