Eğlence

Netflix’in reklamlı planı yeni abonelerin gözdesi

netflix şifre paylaşımı

Netflix, son birkaç ay içinde dünya genelinde 8 milyon yeni aboneye ulaştı. Bu abone artışında şirketin reklamlı abonelik planı da önemli bir rol oynuyor gibi görünüyor. Netflix’in yılın ikinci çeyreğine ait finans raporuna göre, reklamlı abonelik planı kullanımda olduğu pazarlarda yeni abonelerin yüzde 45’inin tercihi oldu. Reklamlı abonelik seçeneğinin henüz Türkiye’de mevcut olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Reklamlı planına abone kazandırmak isteyen şirket, bu doğrultuda ayın ilk günleri itibarıyla İngiltere ve Kanada’da mevcut aboneleri için en ucuz reklamsız seçenek olan Temel planını kaldırmaya başladı. Önümüzdeki dönemde ABD ve Fransa’da da bu politika uygulamaya koyulacak. Buna ek olarak, şirket içerik durdurulduğunda ekranda reklam gösterimi için de testlere başladı.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Reklam gelirimiz güzel bir şekilde artıyor ve işimize daha anlamlı bir katkı sağlıyor. Kısa vadeli zorluk (ve orta vadeli fırsat), büyüyen reklam envanterimizden para kazanma yeteneğimizden daha hızlı ölçekleniyor olmamızdır.”

Şirket geçtiğimiz aylarda en popüler yapımlarından biri olan Bridgerton’ın üçüncü sezon bölümlerini yayınlamıştı. Önümüzdeki dönemde canlı içeriklere ağırlık verecek olan Netflix’te Joe Rogan’ın özel komedi şovu, Joey Chestnut ve Takeru Kobayashi’nin sosisli sandviç yeme yarışı, Jake Paul ve Mike Tyson arasındaki boks maçı, NFL maçları gibi yayınları izlemek mümkün olacak.

Netflix büyüme ölçme yöntemini değiştiriyor

Netflix, 2025’ten itibaren büyümeyi ölçme yönteminde temel bir değişiklik yapacak. Her çeyreğin sonunda kaç abone eklediğini açıklamak yerine yalnızca bölgelere göre gelir dağılımı sunacak. Şirket dikkatini reklama ve aboneleri elde tutmaya yönelttiği için bu değişikliğin “işin evrimini yansıttığını” vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER